Tensiuni între UE și Cehia. Premierul Babis se opune eliminării motoarelor cu combustie internă până în 2035!

0

Cehia va solicita schimbări majore în planul UE pentru tăierea emisiilor de carbon, pentru că actuala propunere ar dăuna industriei sale auto, un sector cheie al economiei, spune premierul Andrej Babis, conform Bloomberg.

O interdicție propusă pe motoarele cu combustie internă până în 2035 este un „nonsens” iar liderii statelor membre vor avea o dezbatere dificilă despre pachetul privind clima, a precizat Babis într-o dezbatere online cu liderii opoziției, înaintea alegerilor de luna viitoare.

„Sunt convins că trebuie schimbat în mod semnificativ. Distruge producătorii de mașini și suntem împotriva acestei propuneri. Următorul guvern va trebui să facă față acestui lucru, pentru că nu putem dicta oamenilor ce fel de mașini pot cumpăra”, a afirmat Babis.

Propunerea de a interzice mașinile cu motor pe combustie internă în următorul deceniu face parte dintr-un plan climatic ambițios pe care UE l-a prezentat în iunie pentru a transforma orice colț din economia europeană. Acum, urmează ani de negocieri dure înainte ca cei 27 de membri ai blocului comunitar să transforme planul în realitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.