Un nou efect alarmant al formelor grave de Covid-19: delirul!

0

Datele celui mai recent studiu arată că bolnavii internaţi la secţia de terapie intensivă cu forme grave de COVID sunt foarte predispuşi să aibă delir persistent.

Delirul reprezintă gândirea confuză și reducerea gradului de conștientizare a mediului înconjurător, iar formele grave de COVID-19 declanșează ceva similar.

Primele cercetări demonstrau că acest efect apare în proporţie de 80% la pacienţii cu COVID-19 ajunși la ATI, posibil ca urmare a pierderii de oxigen în creier sau a inflamației.

O nouă analiză asupra pacienților cu formă severă de COVID-19 dintr-un singur spital din Michigan a arătat și mai multe dovezi potrivit cărora delirul este un simptom foarte frecvent al bolii, unul care ar putea încetini procesul de recuperare al pacientului, dacă nu este tratat.

Folosind dosarele medicale și biletele de externare de la 148 de pacienți înregistrați la ATI între martie și mai 2020, cercetătorii au descoperit că peste 70% dintre aceștia au suferit o tulburare prelungită a abilităților lor mintale.

În majoritatea cazurilor, delirul a durat zile întregi, dar aproape o treime dintre participanți au părăsit spitalul fără a se recupera complet de delir. Dintre cei care s-au externat cu semne de tulburare cognitivă, aproape jumătate au necesitat îngrijire medicală calificată.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.