Iohannis îi critică pe liderii USR PLUS: „Se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere de pe rețelele sociale şi pleacă la primul impas”

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în discursul din deschiderea Congresului PNL ieşirea USR de la guvernare şi şi-a exprimat susţinerea necondiţionată pentru guvernul condus de Florin Cîţu, despre care spune că nu are motive să fie demis sau să demisioneze.

„Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevei în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere de pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă. Guvernarea înseamnă responsabilitate, preseverență, tenacitate, dialog real cu cetățenii. Cine nu e pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România”, a spus președintele României, referirea lui Klaus Iohannis fiind făcută la adresa USR PLUS, care a părăsit Cabinetul Cîţu în urmă cu mai puţin de două săptămâni.

De altfel, şeful statului a subliniat, sâmbătă, necesitatea ca actuala criză guvernamentală să fie depăşită, punctând că guvernarea trebuie să continue deoarece nu există niciun motiv ca premierul Florin Cîţu să demisioneze sau să fie demis.

„Este imperativ să depăşim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue, pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia, cu atât mai mult cu cât prim-ministrul şi miniştrii liberali sunt atacaţi din toate părţile, întregul PNL ar trebui să dea dovadă de solidaritate şi să îi susţină cu toate forţele„, a spus Iohannis, la Congresul PNL.

Klaus Iohannis a afirmat că „sabotajele din propriul partid” sunt de neînţeles. „Nu numai că PNL trebuie să rămână la guvernare, dar eu cred că România poate să aibă un deceniu de guvernare de dreapta. Ca acest lucru să fie posibil este nevoie de fapte, de acţiuni concrete, nu doar de discursuri şi promisiuni”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.