Iohannis, mesaj de susținere a lui Cîțu la Congresul PNL: „Această guvernare trebuie să continue pentru că nu există un motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia!”

0

Klaus Iohannis a avut un discurs, sâmbătă, la Congresul PNL. Președintele a criticat dur modul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu au dus campania internă. Discursul său a fost întrerupt permanent de aplauze și ovațiuni la adresa lui Ludovic Orban. Delegații au strigat: „Orban”, „Orban”, la fiecare pauză și chiar peste discursul președintelui.

„Bună ziua, dragi liberali. Nu ne-am întâlnit de mult în această formulă. Mă bucur să vă văd într-un număr atât de mare. Vă salut pe toți, liberali din toată țara.

Ne aflăm într-un moment de inflexiune. Nu doar pentru PNL ci și pentru România. Nu a fost o campanie așa cum mulți ne-am fi dorit. PNL este un partid viu. Competiția a fost deschisă, dar mi-ar fi plăcut să fie mai multe dezbateri pe proiecte, pe moțiuni.

Din păcate, s-au spus cuvinte dure care sapă credibilitatea unui partid puternic încercat care a avut curaj să-și asume responsabilitatea guvernării într-o perioadă grea”, a spus Iohannis.

„De mâine, ambele echipe trebuie să susțină unitatea. Este imperativ să depășim criza.

Cei care au participat la competiția electorală trebuie să demonstreze că PNL e în continuare cel mai important partid din România, nu doar pentru tradiția sa, nu doar pentru că milioane de români iubesc fibra liberală.

Vremea confruntărilor electorale s-a încheiat. Să nu uităm că am promis oamenilor 4 ani de stabilitate politică, în care trebuie să finalizăm reforme.

Azi, membrii PNL își aleg conducerea pe care o consideră potrivită. De mâine, însă, ambele echipe trebuie să fie conștiente că menținerea unității partidului este esențială pe mai departe. Cel mai important argument e că România are nevoie de un liberalism puternic.

PNL se află în fața unui test de maturitate. Sunt convins că are capacitatea de a înțelege care îi este rolul în societatea românească”, a mai spus președintele țării.

„Recent făceam un apel la responsabilitate și maturitate către partidele din arcul guvernamental. Este un apel pe care îl reiterez, pentru că nu toți au arătat aceeași responsabilitate și maturitate. Atrag din nou atenția tuturor partidelor parlamentare că dacă vom continua așa riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. Ar fi extrem de grav, pentru că atunci când oamenii sunt dezamăgiți, se creează un vid imposibil de umplut între aleși și alegatori.

Știu că vă doriți ca România să fie condusă de un guvern în care forța motrică este PNL. Este imperativ să depășim cât mai repede actuala criză. Această guvernare trebuie să continue pentru că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia”, a declarat Klaus Iohannis.

„Parteneriatul va continua și va produce multe beneficii pentru România. Sunt încrezător că viitorul o să fie bun, iar guvernarea o să fie bine coordonată de liberali. Contați pe sprijinul meu. Văd că sunteți energizați, așa e bine, dar la final trebuie să fim o echipă”, a încheiat Iohannis.

Pe parcursul discursului, mulțimea a strigat „Orban”, „Orban”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.