Orban avertizează tabăra Cîțu: „Credeți că există vreun liberal cu capul pe umeri care sa fie de acord să batem palma cu PSD, cu refacerea USL?”

0

Liderul PNL Ludovic Orban a pledat sâmbătă, la Congresul PNL, pentru schimbarea premierului Florin Cîțu, după ce șeful statului a zis că nu există motive pentru demisia sau demiterea șefului Guvernului.

„Încep prin a le spune celor câțiva care au huiduit și au fluierat că îi dezaprob și îmi cer scuze în numele lor. Am venit aici pentru ca cei care îl susțin pe Florin Cîțu să-l suțină pe Cîțu, cei care mă susțin pe mine, să mă susțină pe mine”, a declarat la începutul discursului său Ludovic Orban. Apoi, Orban a avut să-i reproșeze și lui Emil Boc faptul că nu-l citează corect. „Am să-l rog pe domnul Boc ca atunci când mă citează să mă citeze integral, nu pe bucăți”, a spus Orban.

„Problema mea astăzi este legată tocmai de a ce spus colegul și prietenul meu Florin Cîțu, despre faptul că toate deciziile le va lua împrună cu dumneavoastă ca și cum eu n-aș fi consultat PNL. Mă îndoiesc pentru că nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când mi-a dat afară toți consilierii de stat. Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva atunci când l-a demis pe ministrul Alexandru Nazare”.

„Fratilor, ce facem cu guvernarea? Realitatea este in momentul de fata ca suntem intr-o ecuatie aproape imposibila. Atata timp cat niste parteneri s-au retras si au zis ca au o singura conditie (demisia premierului), stau si ma intreb cum vom indeplini aceasta conditie. Si daca nu vom indeplini, cu cine facem majoritate parlamentara? Credeti ca exista vreun liberal cu capul pe umeri care sa fie de acord sa batem palma cu PSD, cu refacerea USL, pentru combinatii cu PSD? Eu cred ca nu, si daca exista cineva sa o spuna deschis, pentru ca negocieri pe sub masa s-au facut. Daca isi imagineaza cineva ca se va putea guvern minoritar inseamna ca e naiv, nu cunoaste PSD. Avem doar doua variante strategice, prima varianta pe care o sustin si o apar cu toata puterea este refacerea coalitiei de guvernare. Iar pentru acest lucru dupa Congres cum ne vom prezenta in fata partenerilor de coalitie?  Daca va fi ales cel care a provocat criza, in loc sa fie ales cel care are solutia la criza?”, a declarat Orban.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.