Florin Cîțu îl somează pe Ludovic Orban: „PNL are parteneriat strâns cu preşedintele Iohannis. Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el!”

0

Premierul şi preşedintele ales al PNL, Florin Cîțu, în urma alegerilor interne de sâmbătă, de la Romexpo, Florin Cîţu a ajuns duminică la a doua zi a congresului liberal, în care va fi aleasă echipa de conducere a partidului.

Florin Cîţu a declarat duminică, la sosirea la Romexpo, că declaraţiile lui Ludovic Orban, făcute după anunţarea rezultatului votului în urma căruia a pierdut şefia PNL, vor trebui clarificate de acesta în Biroul Executiv.

„E posibil să fi fost o declaraţie la nervi, la supărare. Eu aşa sper. La prima şedinţă a Biroului Executiv îi voi cere lui Ludovic Orban să îşi clarifice această poziţie, pentru că programul liberal se bazează pe un parteneriat strâns cu preşedintele Iohannis, astfel încât această poziţie va trebui clarificată. Deci îi vom da lui Ludovic Orban şansa să şi-o clarifice în BEx, dacă nu o va face, o vom clarifica noi pentru el”, a declarat Florin Cîţu, care a precizat că deocamdată nu se pune problema excluderii lui Orban din PNL.

Întrebat dacă vor exista remanieri în guvern care să-i vizeze pe miniştrii liberali care l-au susţinut pe Orban sau dacă alţi susţinători ai contracandidatului său riscă să îşi piardă funcţiile, premierul Cîțu a declarat că momentan nu se discută această variantă.

„Nu, liberalii care l-au sustinut au functii in partid, vor merge mai departe. A fost o competitie electorala, poate mai dura decat se asteptau romanii, dar acum s-a terminat. Nu exista discutii despre remanire la acest moment”, a spus Cîţu.

Ludovic Orban a pierdut alegerile interne din PNL. Șeful Camerei Deputaților a făcut sâmbătă primele declarații după aflarea rezultatelor şi a susţinut că va rupe orice relaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care l-a susţinut făţiş pe Florin Cîţu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.