Rata de infectare din Capitală a ajuns la 4,35 la mia de locuitori!

0

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a ajuns la 4,35 la mia de locuitori în București, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică București.

Sâmbătă, incidența cazurilor COVID-19 a trecut sărit pragul de 4 la mie în Capitală, ajungând la 4,1, iar duminică, rata de infectare a atins 4,35.

În localităţile în care incidenţa este între 3 şi 6 la mie se intră în restaurante şi cafenele cu certificatul COVID. Aceeaşi regulă se aplică pentru nunţi, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole şi concerte.

Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor.

Sunt permise orele de educaţie fizică doar în spaţii deschise, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.