Florin Cîțu acuză: „USR preferă să stea lângă PSD și AUR!”

0

Florin Cîţu a câştigat alegerile interne în PNL, dar are o mare problemă cu găsirea unei formule guvernamentale care să aibă majoritate parlamentară.

USR preferă să stea lângă AUR și PSD, a spus liderul PNL Florin Cîţu după ce cei doi co-președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș, au respins intrarea la guvernare. „Am încredere că la USR PLUS va câștiga rațiunea”, a mai spus Cîțu.

„USR preferă să stea lângă PSD și AUR. Este alegerea celor de la USR. Oricând discutăm, noi ne vedem în continuare de guvernare. (…) Eu am încredere că la USR PLUS va câștiga rațiunea”, a spus liderul PNL.

Premierul Florin Cîțu susține că în cazul în care judecătorii Curții Constituționale dau dreptate Guvernului în speța privind moțiunea de cenzură, atunci președinții celor două camere, Ludovic Orban și Anca Dragu, ar trebui să plece acasă.

”Bineînțeles, eu rămân la opinia mea. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată. Vreau să-i văd mâine pe cei de la USR cum vor justifica, pentru că ei vorbesc mereu despre justiție și vreau să văd cum vor justifica că au inițiat o moțiune de cenzură cu o procedură viciată”, a spus Florin Cîţu.

Guvernul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.