Negoțul cu Bitcoin seamănă mai mult cu păcănelele sau cu poker-ul?

0

Unele persoane cred că Bitcoin-ul are o șansă ca în viitor să devină cea mai importantă monedă. Momentan însă, este tratată ca un bun speculativ. Multe persoane au fost interesate de Bitcoin după ce acesta a avut niște creșteri uluitoare într-un timp foarte scurt. Totuși, la fel cum a avut creșteri foarte rapide, a avut și câteva scăderi drastice. Astfel de situații i-au făcut pe unii să asocieze negoțul cu Bitcoin cu păcănelele. Dacă ești un împătimit al jocurilor de noroc și vrei să începi cu o sumă gratuită de bani, poți încerca gets bet bonus fără depunere la înregistrare.

De ce se aseamănă păcănelele cu negoțul de Bitcoin

Păcănelele sunt printre jocurile de la cazino care implică cele mai puține cunoștințe. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este să le alegi pe cele care oferă o rată de câștig mai mare.

O asemănare între păcănele și Bitcoin este că ambele sunt foarte volatile. Nu poți determina niciodată rezultatele de la păcănele și nici la Bitcoin nu poți știi niciodată cu siguranță care va fi rezultatul. Volatilitatea este ceea ce i-a atras pe foarte mulți investitori, însă această volatilitate are și părți bune și părți rele.

Piața crypto s-a mișcat foarte aleatoriu din cauza multor investitori fără experiență. Unele cryptomonede au anunțat proiecte mari și nu au crescut aproape deloc prețul lor, în timp ce alte monede precum Dogecoin, fără vreo utilitate, au crescut foarte mult. Și la păcănele, rezultatele sunt generate în mod aleatoriu și niciodată nu știi la ce să te aștepți.

Bitcoin-ul oferă un oarecare jackpot ca la păcănele. Spre exemplu, atunci când Bitcoin-ul a apărut valora doar 0.01$, iar în prezent a ajuns să valoreze chiar peste 40.000$. Există și alte cryptomonede mai mici, cum a fost Verge, care deși valora foarte puțin la început, această monedă a crescut de la începutul anului 2017 și până la final cu 1.582.000%!

Mulți “investitori” în crypto nu au un plan sau o strategie. Ei se comportă exact ca la păcănele: nu cunosc nimic despre cryptomonede și investesc aleatoriu după zvonuri.

De ce seamănă cu poker-ul

Chiar dacă Bitcoin-ul și cryptomonedele implică și anumite elemente de noroc, această piață are nevoie și de investitori cu abilități foarte bune. De aceea, piața crypto poate fi comparată cu Poker-ul, acesta fiind jocul de la cazino ce implică cele mai multe cunoștințe și abilități.

La fel ca la Poker, și despre cryptomonede poți învăța diverse strategii pentru a face o analiză mai bună. Jucătorii de Poker profesioniști dedică cel puțin o oră pe zi pentru a studia materiale de analiză a jocului. Chiar dacă pe piața cryptomonedelor nu există astfel de strategii ca la Poker, există câteva concepte și clipuri video de la investitori cu renume de la care poți învăța foarte multe.

Poți avea un oarecare avantaj față de ceilalți investitori dacă te pregătești bine. Obiectivul tău este să cumperi o cryptomonedă la un preț mic și să o vinzi altcuiva atunci când ajunge la un preț mare. Cu cât cunoști mai bine piața și ai o analiză mai bine făcută pe anumite cryptomonede, cu atât vei putea să ai un succes mai mare.

O strategie de la Poker pe care o poți folosi la cryptomonede este setarea unei sume de bani și împărțirea acesteia. Jucătorii de Poker știu că dacă își vor cheltui toți banii într-o sesiune nu vor mai putea juca o perioadă de timp. De aceea, planifică-ți investițiile și încearcă să le diversifici. Poți începe cu o mică sumă de bani investită săptămânal atât în Bitcoin, cât și în alte cryptomonede.

Ce joc se aseamănă cel mai mult

Dintre păcănele și Poker, consider că piaaă crypto se aseamănă mai mult cu Poker-ul. Într-adevăr, nu ai la fel de multe strategii ca la Poker, însă poți învăța foarte multe lucruri fundamentale pentru a deveni un investitor de succes. La fel ca la Poker, vei avea nevoie de multă răbdare pe piața crypto. Trebuie să fii disciplinat și să îți folosești banii cu cap în investiții.

Cum îți poți îmbunătăți abilitățile de investitor în crypto

Cel mai important lucru este să îți administrezi foarte bine banii. Fiind o piață foarte volatilă, te poți trezi foarte rapid că ai rămas fără fonduri. Dacă știi cum să îți administrezi corect banii chiar și într-o perioadă când piața suferă o scădere, vei putea cel puțin să îți reduci din pierderi. Dollar cost average este o strategie folosită de mulți pentru a reduce din pierderi, dar există și multe alte strategii utile.

Folosește-te de opțiunile de Stop loss și Stop win. Limita de Stop win se referă atunci când vei vrea ca moneda în care ai investit să se vândă automat când atinge o anumită sumă setată de tine, peste prețul inițial. Limita de Stop loss se referă atunci când o monedă a scăzut foarte mult și se va vinde când atinge suma selectată de tine, evident sub prețul la care ai cumpărat-o inițial.

Pe lângă Bitcoin, studiază și alte cryptomonede. Bitcoin-ul este prima cryptomoneda apărută și are o istorie de succes în spate. Totuși, există și alte cryptomonede cu proiecte promițătoare, cum este Ethereum, Ripple, Stellar, VeChain, Neo etc. Exact ca la stocuri, trebuie să diversifici portofoliul de investiții. Totuși, după cum a spus și Warren Buffet, nu vrei să ai banii puși într-un singur loc, dar nici în prea multe locuri.

Concluzie

Bitcoin-ul are câteva asemănări atât cu păcănelele, cât și cu Poker-ul. Totuși, acesta tinde să se asemene mai mult cu Poker-ul, întrucât implică cunoașterea mai multor aspecte fundamentale despre investiții și necesită și strategii bine puse la punct. Din păcate, însă, mulți noi investitori tratează piața cryptomonedelor exact ca păcănelele. Faptul de a avea o bună administrare a banilor, de a căuta informații despre cryptomonede, despre proiecte, dar și de a folosi unele strategii de bază este o abordare mult mai bună. Mai întâi studiază cu atenție și apoi începe să investești!

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.