Liderii PSD nu mai acceptă jumătăți de măsură și depun moțiunea de cenzură: „Dacă se forțează și moțiunea USR-PLUS, câștigător e Florin Cîțu”

0

Președintele PSD Marcel Ciolacu i-a invitat, astăzi, pe parlamentarii USR-PLUS și AUR să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe care partidul său a depus-o în Parlament. În plus, Ciolacu a anunțat „un calendar strâns”, din doi pași, pentru citirea și votul moțiunii, reiterând soluția alegerilor anticipate, ca pe o alternativă pentru ieșirea din criza politică în care se află România de la revocarea din funcție a lui Stelian Ion și demisia miniștrilor USR-PLUS. 

„După decizia CCR luată în unanimitate, 8-0, singura soluție legală e moțiunea PSD. Îi invit pe colegii din Parlament de la USR-PLUS și AUR  vină  voteze această moțiune. În acest moment judecătorii CCR au decis că este conflict. Chiar dacă trece moțiunea, premierul poate sesiza CCR pentru că moțiunea e neconstituțională. E logic ce a fost azi și e corect. Cei care au depus moțiunea ar trebui să-și retragă moțiunea, să o depună din nou și atunci intră în procedură normală. Dacă se forțează și moțiunea USR-PLUS, câștigător e Florin Cîțu. Propun un calendar strâns: joi citirea moțiunii de cenzură și luni votul pentru ca Guvernul Cîtu  plece cât mai repede.

Nu are rost  ne ascundem după o moțiune de cenzură din punctul nostru și al CCR, neconstituțională.  Am văzut și eu și toți românii cu președintele și premierul României și al treilea om în stat au participat la un congres cu 5000 de oameni, încălcând toate normele statului. Toate institutiilșe s-au raliat la acest demers. Congresul a împărțit cetățenii României în două: în liberalii care pot afce orice, și cetățenii României, care sunt obligați  respecte regulile”, a afirmat Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la Parlament, la scurt timp după decizia de astăzi a CCR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.