Nicușor Dan o pune la punct pe Gabriela Firea: „La începutul mandatului meu, Bucureștiul era realmente într-un faliment nedeclarat!”

Nicuşor Dan a afirmat că, la începutul mandatului său, Primăria Capitalei se afla „realmente într-un faliment nedeclarat”. În schimb, edilul a arătat că municipalitatea a reuşit să arate că poate achita datoriile şi are eşalonări de plată cu toţi furnizorii la care avea obligaţii financiare.

Edilul Nicuşor Dan a fost întrebat despre situaţia financiară a Primăriei Capitalei şi nu a ratat ocazia de a critica fosta administraţie condusă de Gabriela Firea.

„Situaţia pe care am preluat-o a fost cu adevărat dezastruoasă. La începutul mandatului meu, Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat. Acum suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile, pentru că asta e regula de bază a pieţei. Din fericire, am reuşit să ne consolidăm imaginea în piaţă, că reuşim să plătim”, a declarat Nicușor Dan, la postul B1 TV.

Primarul general a dat de înţeles că municipalitatea are în prezent are acorduri de eşalonare a plăţilor cu toţi furnizorii faţă de care avea datorii.

„Situaţia pe care am preluat-o a fost cu adevărat dezastruoasă. La începutul mandatului meu Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat”, a afirmat edilul, explicând că angajaţii administraţiei locale au depus foarte mult efort pentru a evita intrarea în incapacitate de plată”, a mai precizat Nicuşor Dan, potrivit sursei citate.

Edilul Capitalei a explicat că printre investiţiile majore derulate se numără Pasajul Doamna Ghica, despre care a spus că va fi deschis „probabil la sfârşitul anului 2022”, Prelungirea Ghencea, cu privire la care Dan a arătat că sunt „bani şi pentru exproprieri şi pentru lucrările propriu zise”, un bloc social în Ghencea în care fosta administraţie a repartizat locuinţe deşi acesta „nu exista”, o parcare la Pantelimon, fostul sediu al Primăriei Sector 5 unde se vor muta o parte din administraţiile primăriei care acum plătesc chirii pentru sedii.

Cât despre PNRR, Primăria Bucureşti vrea să acceseze un proiect pe domeniul transport, care vizează semaforizare inteligentă, cu camere în semafoare.

„Noi vom fi gata cu proiectul în momentul în care vor veni banii, asta e clar”, a afirmat Nicușor Dan, referindu-se la acest proiect.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.