Tânărul care a aruncat un ou în președintele Macron, internat într-o instituție psihiatrică

Tânărul de 19 ani care a aruncat cu un ou în preşedintele francez Emmanuel Macron la Salonul Internaţional al alimentaţiei publice şi domeniului hotelier (SIRHA) din Lyon, centrul Franţei, a fost internat cu forţa într-o instituţie psihiatrică.

Arestat imediat după comiterea faptei, tânărul „a făcut ieri (luni), la cererea Parchetului din Lyon, obiectul unei examinări psihiatrice care a conchis că acesta nu are discernământ”, a anunţat Parchetul într-un comunicat. El a fost internat într-o instituţie psihiatrică din Lyon.

Luni dimineaţa, în timp ce Emmanuel Macron se deplasa pe culoarele SIRHA, un ou a ricoșat de umărul lui  fără a se sparge. Autorul faptei, care se afla foarte în apropiere, a fost arestat rapid.

„Dacă are să-mi spună ceva, să vină”, a comentat preşedintele Republicii Franceze după ce a fost lovit de ou în umăr. „O să mă duc să-l văd după aceea. Duceţi-vă să-l căutaţi”, a adăugat Macron.

Aceasta nu este prima oară când Macron este victima unor astfel de scene. În 2017, pe când era candidat la preşedinţie, într-o vizită la Salonul Agriculturii, s-a aruncat cu un ou în el, care i s-a spart pe cap.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.