Iohannis, implicare totală în privința reducerii facturilor românilor. Președintele cere ajutorul Uniunii Europene!

Klaus Iohannis a cerut joi, într-o videoconferinţă cu Charles Michel, discutarea EXPLOZIEI prețurilor la energie în Consiliul European.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi , 30 septembrie 2021, la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, şi alți lideri europeni, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European și a Summitului UE – Balcanii de Vest din perioada 5-6 octombrie 2021, de la Brdo, Slovenia.

În cadrul videoconferinței, Președintele României a solicitat discutarea la nivelul Consiliului European, cât mai curând posibil, a temei privind creșterea prețurilor la energie.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea identificării unor soluții europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuției miniștrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creșterilor prețurilor la energie pentru cetățenii europeni.

Președintele României a atras atenția asupra faptului că este nevoie de un efort comun al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene pentru identificarea acestor măsuri care să vizeze, în principal, protejarea populației afectate de creșterile de prețuri ale energiei, precum și a mediului economic.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.