Noul lider al USR-PLUS, Dacian Ciolos, mesaj transant catre liberali: Reintram la guvernare, doar cu un alt premier!

Share:

Dacian Cioloş, noul preşedinte USR PLUS, a anunţat că nu va accepta revenirea în coaliţia de guvernare dacă Florin Cîţu va fi premier.

Dacian Cioloş a fost întrebat dacă va negocia cu PNL în următoarea perioadă pentru revenirea USR PLUS la guvernare.

„Ştiţi care a fost poziţia USR PLUS până acum. Nu cred că această poziţie se va schimba. Putem intra într-un Guvern de coaliţie cu PNL şi UDMR, dacă avem un premier cu care putem lucra şi în niciun caz acel premier să fie Frorin Cîţu”, a declarat Dacian Cioloş.

Noul preşedinte USR PLUS a spus următorul pas este moţiunea de cenzură care se votează marţi în Parlament.

„Vom avea săptămâna viitoare moţiunea de cenzură pe care noi o vom susţinem. După ce vom vedea rezultatul, vom putea discuta în alte condiţii şi vom vedea ce-şi doreşte şi PNL pentru că deocamdată nu e clar ce-şi doreşte PNL.

Toate opțiunile sunt pe masă, mai puțin cea cu Florin Cîțu premier.”, a spus Dacian Cioloș.

Europarlamentarul a explicat că decizii precum revenirea la guvernarea sunt adoptate de conducerea partidului.

„Mâine vom alege Biroul Naţional. Astfel de decizii (precum revenirea la guvernare – n.r.) trebuie discutate în Biroul Naţional, aşa cum am făcut-o şi până acum, dacă va fi nevoie, pentru decizii importante vom merge şi în Comitetul Politic. Nu o să vă spun astăzi mai multe decât ceea ce ştiţi. Ştiţi care a fost poziţia USR PLUS până acuma, nu cred că această poziţie se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra şi în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîţu”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, după anunţul privind alegerea sa ca preşedinte al USR PLUS.

Mai mult, Dacian Cioloş a afirmat că va putea iniţia negocieri după rezultatul Congresului USR PLUS care va avea loc sâmbătă la Romexpo.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.