Dan Barna îi dă replica lui Florin Cîțu: „Aţi distrus o coaliţie cu un capital uriaş de încredere. Vom vota moţiunea de cenzură!”

Dan Barna, deputat şi fost lider al USR, a reacţionat la atacurile premierului Cîţu de la tribuna Parlamentului. „Ne respectăm cuvântul dat; suntem aici şi vom vota moţiunea de cenzură”, a spus liderul USR la începutul discursului său.

Dan Barna a reiterat marţi că parlamentarii USR vor vota moţiunea de cenzură, aşa cum au promis în momentul în care premierul Florin Cîţu a decis „să arunce în aer coaliţia şi stabilitatea ţării”.

„Aţi fi putut fi premierul acela reformator de care ţara aceasta are disperată nevoie, dar şi preferat să luaţi rolul de a fi frânarul programului de guvernare care trebuia să ne scoată din criză. Aţi fi putut fi eroul luptei cu pandemia, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată în care pe parcursul întregii veri le-aţi explicat românilor că valul patru nu ne priveşte pe noi”, a spus Dan Barna.

Fostul co-preşedinte al USR PLUS i-a reproşat premierului că „aţi sacrificat cinic stabilitatea politică ca să obţineţi cu adevărat o mână de voturi în partidul dumnevoastră”.

„Aţi avut de administrat o campanie de vaccinare. Aţi dat-o grav de gard şi aţi organizat un congres cu 5.000 de oameni după care aţi anunţat restricţiile”, a mai spus deputatul USR.

„Aţi distrus o coaliţie cu un capital uriaş de încredere şi speranţa că putem scăpa mai repede de pandemie. Aţi avut practic totul la dispoziţie. Aţi avut voturile oamenilor, buna noastră credinţă şi aţi avut mandatul de a pune acestă pe direcţia cea bună.

În miercurea aceea în care aţi decis să aruncaţi în aer stabilitatea ţării, în care aţi decis să aruncaţi în aer coaliţia, eu v-am spus în acea seară că aici vom ajunge. Nu putem ajunge decât aici, în acest moment.

Da, noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota această moţiune e cenzură”, a adăugat Dan Barna.

„După 30 de ani, Lex Luther, Joker, zmei şi spâni, chiar aţi fi putut fi Superman, dar aţi ales să fiţi doar un oarecare, banal, Florin Cîţu”, a conchis fostul lider USR.

dan barna florin citu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.