Valeriu Stoica critică „imaturitatea crasă” a noii conduceri PNL: A culpabiliza USR-PLUS pentru criza politică este o eroare!

Share:

Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, a declarat, miercuri, că liberalii ar da dovadă de „imaturitate crasă” dacă ar merge la consultările de la Palatul Cotroceni pentru a-l propune din nou pe Florin Cîţu premier, în condiţiile în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de acesta a fost adoptată cu 281 de voturi.

Valeriu Stoica a explicat că planul liberalilor de-l propune tot pe Florin Cîţu pentru postul de premier nu ar face decât să adâncească actuala criză politică. Mai mult, fostul lider PNL consideră că este incorectă afirmaţia că doar USR PLUS a declanșat criza politică.

“În acest moment Klaus Iohannis pare să fi revenit, cel puțin parțial, cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună spunea că nu este nimic îngrijorător în România. O altă observație, a culpabiliza USR/PLUS pentru criza politică este o eroare. D-asta spuneam că șeful statului a revenit doar parțial cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună, criza politică a fost declanșată de premierul ( nr demis marți) Florin Cîțu…

Nu știu dacă au luat ( nr. PNL) o asemenea hotărâre în forul statutar, de a merge la consultări cu propunerea Florin Cîțu premier. În orice caz , președintele le-a dat un timp de gândire de o săptămână. Nu înseamnă că dacă PNL va veni cu o asemenea propunere, șeful statului o va accepta.

Echipa PNL, dacă susține o asemenea propunere, dă dovadă de imaturitate, face o dovada de imaturitate crasă. Nu este posibil ca oamenii politici responsabili sa dorească prelungirea crizei, pentru că o asemenea propunere înseamnă prelungirea crizei, agravarea crizei politice”, a declarat Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL, la postul RFI.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.