Campionul mondial de la gimnastică aerobică e as în finanțe!

David Gavrilovici, unul dintre cei mai buni sportivi români de la gimnastică aerobică, e student la Finanțe – Bănci, iar după ce termină facultatea vrea să profeseze în domeniul bancar.

Pentru David Gavrilovici, unul dintre componenții de bază ai echipei naționale de gimnastică aerobică, 2021 a fost cel mai bun an din carieră. În decurs de patru luni, tânărul a reușit să cucerească împreună cu ceilalți colegi de la lot, titlurile de campion mondial și european în proba de grup.

David face gimnastică de 14 ani, dar nu a neglijat nici școala.

În prezent, e student în anul doi la Facultatea de Finanțe-Bănci din cadrul ASE.

„Facultatea pe care o urmez este grea, dar cu dorință și ambiție, încerc să excelez în toate. Părinții m-au făcut să înțeleg că e nevoie și de carte pentru că nu se știe niciodată. Așa că am pus foarte mult accent pe învățătură” – David Gavrilovici, campion mondial și european în proba de grup, cu echipa națională de gimnastică aerobică a României. 

La facultate, David nu vrea ca profesorii să afle că e sportiv de performanță.

„Nu vreau să caut scuze că fac sport, merg la competiții și am multe antrenamente. Vreau să lupt cot la cot cu ceilalți studenți” – David Gavrilovici, campion mondial și european în proba de grup, cu echipa națională de gimnastică aerobică a României.

După ce termină universitatea, tânărul vrea să profeseze în domeniul bancar.

Patru ore de antrenament zilnic

David a început sportul de performanță la 6 ani și spune că nu știe cum ar arăta viața lui fără gimnastică aerobică.

„Ne antrenăm câte patru ore pe zi, două ore dimineața și două după-amiază. Noi ținem ca exercițiile să fie cât mai curate și bine executate” – David Gavrilovici, campion mondial și european în proba de grup, cu echipa națională de gimnastică aerobică a României. 

Are peste 100 de medalii

După ce la sfârșitul lunii mai cucerea titlul de campion mondial, în proba de grup, la Baku, în septembrie, David Gavrilovici a devenit campion european, la Pesaro, în Italia, în aceeași probă de grup, alături de colegii săi Gabriel Bocșer, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa și Daniel Țavoc.

În Italia, sportivul a mai cucerit două medalii de argint, una în proba de trio alături de Teodora Cucu și Daniel Țavoc și a doua cu echipa României în întrecerea pe echipe.

Pentru David, cele două titluri de campion mondial, respectiv european, reprezintă de departe cele mai bune rezultate din carieră.

„Sunt foarte fericit pentru ce am realizat în acest an. Practic este munca mea de când m-am apucat de gimnastică aerobică. Am un loc special unde țin medaliile. Le-am pierdut numărul, cred că sunt peste 100 și ceva” – David Gavrilovici, campion mondial și european în proba de grup, cu echipa națională de gimnastică aerobică a României.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.