Florin Cîțu pune „punctul pe i”, după discuțiile cu președintele Iohannis: Există deja o majoritate formată PSD-USR-AUR și ei ar trebui să propună o soluție de premier!

Share:

Florin Cîțu – premierul demis și, în același timp, președintele PNL a făcut declarații, luni, după consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. El a spus că în Parlament există deja o majoritate formată din USR, PSD și AUR și ei ar trebui să propună o soluție.

„PNL nu are majoritate și atunci nu am avansat o propunere de premier”, a spus președintele PNL.

Florin Cîțu a spus că în acest moment majoritatea care a votat demiterea sa este formată din PSD, USR și AUR și ei ar trebui să vină cu o soluție după moțiunea de cenzură care a trecut.

„Vreau să îi asigur pe toți românii că Guvernul își va face datoria în această perioadă grea prin care trece România”, a mai spus Florin Cîțu.

„Există o majoritate USR, PSD, AUR care s-a unit, eu cred că nu sunt atât de cinici să fi dat o majoritate fără să aibă o soluție de premier. Noi vom încerca să facem o altă majoritate. PNL își asumă guvernarea și vom încerca să facem majoritate în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar accepta să rămână la guvernare alături de USR, cu Dacian Cioloș, Florin Cîțu a spus că „PNL are o decizie BEX foarte clară care spune că dacă USR votează moțiunea împotriva guvernului PNL, nu putem să mergem la guvernare cu ei.

PNL este responsabil. Atunci când vom avea majoritate, vom da și premierul. Vom merge în continuare și vom negocia”.

Referitor la negocierile pentru postul de președinte al Camerei Deputaților, Florin Cîțu a spus: „Se va vota. Acolo se negociează pe vot. Noi vom avea un reprezentant. O să fie votată în BEX a PNL. Trebuie să vedem că demisia își urmează cursul… O să vedem cum iese la vot. S-ar putea ca ei să dea un președinte, poate de la AUR, nu știu”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.