Liderii AUR, mesaj ferm la consultările cu Iohannis: Premier independent și alegeri anticipate!

0

AUR merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu un protocol pentru alegeri anticipate şi îşi doreşte un premier independent, respingând „orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîţu la Palatul Victoria”, a declarat luni deputatul George Simion, copreşedinte AUR, la grupul parlamentar al partidului.

„Noi, în acest moment, venim cu o propunere care sperăm să găsească majoritate: adică un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci, ţara să fie condusă de un premier independent. Noi ne dorim un premier independent, precum Călin Georgescu. Respingem orice încercare de a-l menţine pe Florin Cîtu la Palatul Victoria.

Aşteptăm şi celelalte formaţiuni să vină cu nume pe care să le agreem. O soluţie şi un profil de premier independent, dincolo de orice dubii. Aceasta este soluţia pe care am găsit-o în urma discuţiilor şi cu celelalte formaţiuni politice şi mergem cu un mandat clar la Cotroceni”, a punctat Simion.

Liderul AUR, George Simion, a mai spus că, dacă preşedintele Klaus Iohannis amână o decizie, înseamnă că, de fapt, încearcă să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria.

„Şi când am iniţiat moţiune de cenzură părea că nu putem strânge semnăturile necesare. Ne trebuie 155 de semnături. Dacă preşedintele Klaus Iohannis persistă şi tergiversează, temporizează, amână, de fapt, caută să-l menţină pe Florin Cîţu la Palatul Victoria, noi o să începem şi cu siguranţă o să găsim şi semnăturile necesare şi sprijin. Nu e nimeni din celelalte formaţiuni mulţumit de felul în care gestionează Klaus Iohannis această criză. De fapt, nu o gestionează. Faptul că am aşteptat o săptămână arată clar că nu va face ce trebuie să facă un preşedinte. E timpul, de astăzi, de luni, să se grăbească domnul preşedinte, să lase somnul de frumuseţe şi partidele de golf”, a susţinut liderul AUR, întrebat cu privire la posibilitatea suspendării preşedintelui în actualul context politic.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.