Noul cancelar austriac, Alexander Schallenberg, insistă pe poziția sa proeuropeană

0

Noul cancelar austriac Alexander Schallenberg a insistat marţi pe poziţia sa proeuropeană, într-o declaraţie în parlamentul de la Viena, în contextul în care partidul său (ÖVP) încearcă să-şi refacă imaginea afectată de scandalul de corupţie care a condus la demisia predecesorului său, Sebastian Kurz, transmite DPA.

În chestiuni mergând de la pandemia de COVID-19 la competiţia economică globală, criza climatică şi fluxurile de migranţi, Uniunea Europeană ”continuă să fie cadrul nostru central de referinţă şi pârghia politică decisivă pentru noi”, a spus Schallenberg în faţa parlamentarilor.

În această săptămână, noul cancelar austriac se va deplasa la Bruxelles pentru discuţii cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Alexander Schallenberg nu a declarat în parlament nimic legat de ancheta care îl vizează pe Kurz şi nici nu a anunţat vreun plan de combatere a corupţiei politice.

Sebastian Kurz este bănuit că a folosit fonduri guvernamentale pentru a-şi asigura o acoperire media favorabilă. Potrivit Parchetului austriac, între 2016 şi 2018, articole favorabile şi sondaje de opinie „parţial manipulate” ar fi fost publicate în schimbul achiziţionării de spaţiu publicitar de către Ministerul Finanţelor, administrat la acea vreme de către conservatori.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.