Rareș Bogdan pune tunurile pe Ioana Mihăilă: A recunoscut că nu a pregătit deloc valul patru. Trebuie să răspundă în fața legii!

0

Rareş Bogdan o spulberă pe Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătăţii, pentru modul cum a gestionat campania de vaccinare şi cum a fost pregătit valul patru al pandemiei de COVID.

„În urmă cu aproximativ 15 minute am citit o ştire care m-a cutremurat pe Politico în care doamna Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii până acum trei săptămâni, a recunoscut ceea ce premierul Cîțu, eu şi alţii i-am atras atenţia, că dânsa nu a pregătit absolut deloc valul patru. Mi se pare o chestiune absolut şocantă să recunoşti pentru presa din afara României că tu ai fost un ministru dezastruos, ai fost un ministru prost, că ai fost un ministru care-şi recunoaşte, practic, incompetenţa. Ar trebui să răspundă în faţa legii pentru acest lucru”, a spus Rareş Bogdan la Romania Tv.

– ””Toată vara a fost irosită”, a spus Răzvan Cherecheș, director executiv al Centrului pentru Politici de Sănătate și Sănătate Publică de la Universitatea Babeș-Bolyai din România. ”Guvernul nu s-a pregătit pentru al patrulea val – au crezut că valul va fi unul minim.””

– „Legătura cu ratele de vaccinare este incontestabilă. În Bulgaria, doar 23% din populația adultă este vaccinată, iar în România este de 34%. Alte țări din regiune care au înregistrat creșteri în decese au o acoperire mai bună, dar nu este suficient pentru a conține varianta Delta extrem de infecțioasă. Letonia este la 52% dintre adulți și Lituania la 69%.”

– „”Cea mai bună pregătire pentru al patrulea val ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă, care a fost ministru al Sănătății  în România până în septembrie, când partidul său s-a retras din Guvern și a susținut o moțiune de cenzură care a dus la prăbușirea acesteia la începutul acestei săptămâni. Deși crede că gestionarea de către România a acțiunilor de vaccinare a fost bună, ea a declarat pentru POLITICO că scepticismul populaţiei cu privire la vaccin a fost parțial de vină, la fel ca și Guvernul, inclusiv ea însăși, pentru că ”au fost relaxate prea rapid mesajele cu privire la necesitatea de vaccinare”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.