Teatrul Bulandra prezintă premiera spectacolului „Furtuna”, după William Shakespeare, o versiune muzicală semnată de Ada Milea

TEATRUL BULANDRA are plăcerea să prezinte, în cadrul stagiunii 2021/2022, premiera spectacolului FURTUNA după William Shakespeare, o versiune muzicală semnată de Ada Milea

Vineri, 15, și duminică, 17 octombrie, de la orele 19:00, vă așteptăm la Sala Toma Caragiu cu un spectacol-eveniment, versiunea muzicală a celebrului text shakespearian ”Furtuna”, tradus de Cristi Juncu și adaptat de Ada Milea.

Din distribuție fac parte: Cătălin Babliuc (Caliban / Antonio / Ferdinand), Lucian Iftime (Prospero / Regele / Stephano), Silvana Negruțiu (Miranda / Trincoola), Maria Veronica Vârlan și Anca Sigartău (Ariel)

Regie, muzică și versuri: Ada Milea
Scenografie / Video / Lighting design: Andu Dumitrescu
Versiuni muzicale electronice: Alin Teglaș

 Shakespeare a fost și este în mod constant reluat, reinterpretat, reconsiderat. Piesele lui au devenit spectacole, filme, benzi desenate. Au inspirat artiști și lucrări de artă. Citat, parafrazat, luat ca „martor” sau indicat în mod aluziv ori explicit, Shakespeare a fost și este asemenea unei fundații deasupra căreia clădirea poate lua nenumărate forme. Ada Milea l-a „tradus” într-o manieră proprie, extrem de personală și într-o sintaxă contemporană. Dar Shakespeare rămâne Shakespeare; doar că mereu altfel.

Ada Milea: ”Este o versiune muzicală a celebrului text shakespearian. Spectatorul e invitat în “insula de sunete” construită de Ariel și poate urmări cum realitatea personajelor se schimbă până când acestea “nu își mai dau seama ce e vis și ce nu”. În jungla de microfoane, cabluri, instrumente și proiecții video, unii actori joacă mai multe roluri: Caliban devine Antonio, apoi se transformă în Ferdinand, iar Regele e, de fapt, un Prospero urmărit de același cuțit criminal.”

Mihai Brezeanu: ”O montare-adaptare tonică, zglobie, multicoloră şi entuziastă a faimosului text shakespearian. (…) E rost de joacă şi bucurie, de postmodernă citire a miturilor dramaturgiei, de luare în (ne)serios pentru a căuta un alt / nou / nebătătorit drum spre serios.”

Horia Ghibuțiu: ”Spectacolul „Furtuna” de la Teatrul Bulandra, scris și regizat de Ada Milea după William Shakespeare, e muzicalul anului. O bucurie!”

Biletele se găsesc la casele de bilete (Sala Liviu Ciulei și Sala Toma Caragiu) deschise zilnic între 12:00 și 20:00 și online pe eventim.ro și blt.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.