Desantul uniformelor în apartamentul bătrânilor din Șerban Vodă, prea multe întrebări în așteptarea unui răspuns oficial

0

Atrecut aproape un an de când Valeriu Manolache caută să elucideze misterul desantului unor polițiști în apartamentul părinților. Cei îmbrăcați în uniforme proveneau de la celebra secție 14 de Poliție din Sectorul 4 a Municipiului București, informează romanialibera.ro.

În noaptea de 16 noiembrie 2020, în jurul orei 20:30 şi respectiv în dimineaţa zilei de 17 noiembrie 2020, în jurul orei 8, într-un apartament de bloc din Calea Șerban Vodă au năvălit polițiștii, conform relatărilor dintr-un dosarul deschis la Secția de Poliție. Aceștia au fost trimiși de o tânără că bătrânii dorm cu televizorul prea tare și pe ea o deranjează, zic sursele din dosar.

“Modul în care au sunat a fost agresiv şi repetat şi a fost însoţit de bătăi cu pumnul în uşă. Părinţii mei (în vârstă de 90 de ani şi respectiv de 86 de ani!) iniţial nu au vrut să deschidă uşa având în vedere atât ora înaintată, dar mai cu seamă modul de comportament complet nepotrivit al celor două persoane care pretindeau că sunt poliţişti, dar care nu s-au legitimat. Părinţii mei au întrebat care este motivul pentru care au venit la uşa lor iar unul dintre cei doi poliţişti a răspuns că este o „semnalare că fac gălăgie şi tulbură liniştea în bloc”(!!!),” scrie în plângerea depusă la acea vreme. Nu a vrut să comenteze cu organele statului obiectul „sesizării.” Mama reclamantului a deschis totuși larg ușa apartamentului și i-a invitat să intre şi să constate că nu este nimic exagerat în privinţa volumului sonorului la care ascultau televizorul. Unul dintre poliţişti a făcut câţiva paşi, a constatat că nu era nimic exagerat, moment după care ambii poliţişti au plecat, relatează Manolache, în numele părinților bătrâni.

Polițiștii au revenit a doua zi dimineața la ora 8.00. Erau mai mulți. Patru la număr.

Bătăușii de uși în numele sfintei liniști

“S-au prezentat, urmând acelaşi „ritual” al sunatului la uşă excesiv şi evident însoţit de bătăi cu pumnul. Mama mea a deschis uşa şi a întrebat ce se întâmplă, de ce au venit iar. Una dintre cele două poliţiste i-a solicitat să prezinte cartea de identitate, deoarece este o sesizare de la vecina de jos că ascultă tare televizorul. Mama mea i-a solicitat să se legitimeze ,în caz contrar spunând că nu îi va da actul de identitate.A fost refuzată, răspunsul poliţistei fiind că „nu se vede că scrie pe uniformă că sunt de la Poliţie?”.Şi ca să devină mai „convingătoare” a ameninţat-o că o va amenda pentru refuzul de a se identifica! Se pare că mai nou doar cetăţeanul este obligat să respecte legea nu şi unii dintre poliţişti”, scrie în sesizare.

Mai multe detalii pe https://romanialibera.ro/la-zi/desantul-uniformelor-in-apartamentul-batranilor-din-serban-voda-mister-neelucidat

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.