Cătălin Drulă respinge varianta redesemnării ca premier al lui Florin Cîțu: ” Ar fi un act de iresponsabilitate. Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei”

Share:

Cătălin Drulă, propus ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş, a catalogat drept „un act de iresponsabilitate” o posibilă decizie a preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna din nou premier pe Florin Cîţu. Mai mult, deputatul USR nu exclude varianta alegerilor anticipate deoarece „nu putem sta în ciorba asta oricât”, făcând referire la criza politică.

Cătălin Drulă a fost întrebat despre soluţiile ieşirii din criza politică după demiterea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură, însă a recunoscut că politicienii „au tendinţa de a tergiversa”.

„Politicienii români au tendinţa de a tergiversa. Haideţi să fie oamenii noştri la butoane, să fie fericiţi oamenii noştri. În 16 septembrie trebuia să pice şi în 20 septembrie să avem un nou Guvern, a declarat Cătălin Drulă, la Europa FM.

Întrebat despre posibilitatea ca Florin Cîţu să fie desemnat din nou premier, deputatul USR propus ministru al Transporturilor în Guvernul Cioloş a considerat că o astfel de decizie din partea preşedintelui Klaus Iohannis ar fi un „act de iresponsabilitate”.

Asta ar fi după mine un act de iresponsabilitate (…) Preşedintele are datoria să facă paşi către rezolvarea crizei. Vreau să cred că propunerea lui Dacian Cioloş este una serioasă.

Dacă această propunere n-ar trece de Parlament, vreau să cred că, indiferent de ce susţinere va primi, este una serioasă. Nu putea face gesturi doar de formă”, a precizat Drulă.

De altfel, ministrul interimar al Transporturilor a afirmat că există lideri în PNL din zone apropiate lui Florin Cîţu care înţeleg că „nu se poate ţara pe butuci pentru un singur om”.

„Sunt mulţi lideri, oameni care au demonstrat ceva în PNL, care sunt ruşinaţi de ce se întâmplă. Chiar şi în zonele apropiate de Cîţu există o înţelegere a faptului că nu se poate ţara pe butuci pentru un singur om.

N-aş săpa un şanţ şi să spun că lucrurile sunt pierdute. Primul este pentru un vot în Parlament miercuri şi dacă nu se va întâmpla, pentru refacerea coaliţiei în jurul altui premier care să ştiu că guverneze un Guvern de coaliţie şi să fie mai mult om şi mai puţin Superman”,  a precizat Drulă.

Cât despre posibilitatea organizării de alegeri anticipate, Cătălin Drulă a afirmat că „e bine să existe un capăt ca să ştim că nu putem sta în ciorba asta oricât”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.