Dacian Cioloș, un nou apel la responsabilitate. Premierul desemnat a depus, la Parlament, lista miniștrilor și programul de guvernare!

Lista miniştrilor Guvernului USR şi forma finală a programului de guvernare au fost luni, la Parlament, de premierul desemnat Dacian Cioloş.

Ulterior, conducerile Senatului şi Camerei Deputaţilor vor stabili data la care va avea loc votul de învestitură a Guvernului condus de Dacian Cioloş.

„Am depus astăzi o listă de miniştri pentru un Guvern monocolor al USR. Nu e momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, dacă Guvernul trece, să începem guvernarea fără alte complicaţii administrativ”, a declarat Dacian Cioloş.

„Avem nevoie în cazul în care acest Guvern trece de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi să-şi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile pentru că, din păcate, suntem într-un moment în care nu mai permitem să mai pierdem nicio secundă.

Avem nevoie de un Executiv capabil să-şi asume în fiecare minut deciziile necesare”, a adăugat liderul USR.

„Programul de guvernare pe care l-am propus poate să pară dur, dar e necesar pentru că în situaţii excepţionale e nevoie şi de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente.

Avem nevoie de soluţii şi de măsuri imediate pentru criza sanitară. Deja e prea târziu şi vedem că mor zilnic oameni, mor sute de oameni. Trebuie să ne pregătim şi pentru criza energetică ce poate să lovească puternic oamenii în această iarnă.

Avem obiectivul să lansăm PNRR atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reforme prevăzute acolo şi de care România are nevoie”, a mai precizat Dacian Cioloş.

„Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţionează cu bună credinţă. Noi am acţionat cu bună credinţă şi onestitate de la bun început, fără să facem jocuri politice şi să încercăm să profităm în vreun fel sau altul de speculaţii de acest moment.

N-avem nici cea mai mică intenţie să deschidem o confruntare politicianistă în Parlament, doar de dragul disputei ca să câştigăm puncte politice. Fiecare dintre ei vor vota cu propria conştiinţă şi sper ca fiecare dintre ei să se gândească de două ori când vor vota şi vor decide dacă vor trece Guvernul pe care-l prezentăm.

Nu e momentul de jocuri politice. Soluţia noastră credem că este cea care avantajează pe toată lumea şi politic şi social şi economic dacă ne uităm la măsurile care trebuie luate”, a afirmat Cioloş.

„Sper să putem ajunge la pace politică care să dea posibilitatea societăţii româneşti să iasă din această criză şi să asistăm la convulsii sociale din cauza incapacităţii unei decizii la nivelul politic”, a adăugat liderul USR.

„Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment. N-am reuşit să acest lucru, însă am decis să mergem până la capăt pentru că eu consider acest mandat pe care l-am primit ca o responsabilitate şi o responsabilitate se asumă până la capăt.

Dacă acest Guvern are susţinere, se decide doar prin vot. Evident că negocieri în prealabil pot să ajute acest lucru, dar nu putem şti dacă un Guvern are susţinere decât la votul în Parlament”, a mai spus Cioloş.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.