PNL Sector 1 avertizează: Bucureștenii din acest sector plătesc în fiecare zi aroganța primarului Armand: proiecte blocate, oportunități ratate, gunoaie, frig și haos 

0

A patra ședință de Consiliu Local ce include pe ordinea de zi rectificarea propusă de primarul Sectorului 1. În aceleași condiții: zero dialog, zero explicații și fără ca doamna Armand să fi deblocat vreunul dintre proiectele pentru cetățeni, proiecte care zac prin sertare doar pentru că au fost propuse de echipa Partidului Național Liberal. Consilierii PNL rămân consecvenți abordării de până acum: suntem gata să votăm rectificarea bugetară când vor înceta abuzurile de putere în primărie și investițiile de care cetățenii au nevoie vor fi deblocate. Deocamdată nu e cazul, din păcate. 

În timp ce primarul Armand era preocupat de scandaluri în media, ca să puncteze la capitolul imagine, consilierii PNL Sector 1 au transpus nevoile reale ale cetățenilor în proiecte de hotărâre de consiliu local sau amendamente la alte proiecte. Multe dintre acestea, deși adoptate la proiectul de buget încă din luna aprilie, au fost „uitate”.

„Este revoltător că bucureștenii din Sectorul 1 plătesc în fiecare zi pentru aroganța unui primar care se crede șef al tuturor și uită că este în slujba oamenilor. Oameni care și-au pus speranța în această schimbare la primărie, inclusiv simpatizanți PNL, cărora le-am cerut votul în urmă cu un an, și care sunt taxați zilnic de incompetența fără limite din primărie. Mizerie pe străzi, proiecte vitale blocate, lipsa capacității de a face investiții, frig în case și un haos administrativ de nedescris. Pe final de an irosit din punct de vedere al investițiilor importante și care a stat doar sub semnul circului public, tragem linie și constatăm că formula ideală de <<parteneriat>> a doamnei primar este simplă: consilierii PNL trebuie să voteze tot ce le cere și atât. Sigur că vom asista la noi atacuri pe Facebook, același refren cu USL, dar suntem deja obișnuiți. Pentru noi, principiile nu sunt negociabile. Și interesul cetățenilor în slujba cărora suntem este mai important decât orice”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Pentru cine își imaginează că hotărârile de consiliu local sunt opționale, probabil inclusiv primarul, reamintim ce scrie în Codul Administrativ, la articolul 154, puncul 1 – „Primarul asigură respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a prevederilor Constituției, precum și punerea în aplicare a legilor, a decretelor Președintelui României, a ordonanțelor și hotărârilor Guvernului, a hotărârilor consiliului local”.

Proiectele propuse de PNL, votate și bugetate, dar blocate abuziv de luni de zile includ: o parcare subterană în cartierul Aviației, o sală de sport la un liceu important, proiecte de regenerare urbană, școli independente energetic, creșă, reparații la ambulatoriul Grigore Alexandrescu, și achiziții de terenuri pentru amenajări de spații verzi și parcări în sectorul 1. Oare care ar putea fi explicația rațională pentru blocarea acestor proiecte vitale de luni de zile?

Consilierii PNL au întrebat-o permanent pe doamna Primar în ședințele de CL anterioare, iar răspunsurile au fost halucinante și se regăsesc, spre informarea cetățenilor, pe site-ul primăriei. Practic, doamna Primar nici nu s-a deranjat să le citească măcar, știind de la bun început că le va bloca. Și atunci, dacă oricum sunt „opționale” aceste proiecte votate și bugetate de Consiliul Local Sector 1, ce rost mai au alte rectificări?

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.