Cătălin Drulă, apel la responsabilitate: „Un vot negativ acordat Cabinetului Cioloș ar fi un pas către alegeri anticipate”

Share:

Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, că un vot negativ acordat unui Cabinet Cioloș ar fi un pas către alegeri anticipate.

Luni dimineață, premierul desemnat să formeze un nou cabinet, Dacian Cioloș, a depus la parlament lista miniștrilor propuși și programul de guvernare asumat de USR.

Cătălin Drulă consideră că în două zile, România ar putea avea un nou Guvern, dacă Parlamentul se va grăbi.

„Teoretic, 15 zile e poate trage de procedura asta, așa scrie în regulament. Atunci înseamnă că nu vor să ajungă la o soluție. Dacă se dorește celeritate pentru învestirea Guvernului sau respingerea, miercuri putem avea votul și să facem un pas mare pentru rezolvarea crizei”, a precizat vicepreședintele USR, la Europa FM.

Întrebat ce va face USR dacă un Guvern Cioloș nu va fi votat, Cătălin Drulă a răspuns: „Un Guvern din aceeași Coaliție, dar cu alt premier de la PNL, dacă asta este opțiunea, pe care o înțelegem ca fiind cel mai mare partid din Coaliție ca număr de mandate”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.