Dan Barna compară USR cu cei 300 de războinici din Sparta: „Nici ei nu aveau nici o şansă, dar faptul că au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”

1

Vicepremierul interimar, Dan Barna, propus pentru Ministerul de Externe în guvernul Cioşoş, a afirmat luni seară că Parlamentul poate finaliza foarte repede criza, învestind executivul premierului desemnat.

Întrebat ce şanse are guvernul Cioloş să treacă de votul din Parlament, având în vedere că nu se pot baza pe sprijinul niciunei formaţiuni politice parlamentare, Dan Barna a făcut o analogie stranie.

”Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio şansă în faţa armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare şi au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi şi să arate că se poate. Dacă şi noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio şansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea şi caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna la B1TV.

”În România mor zilnic sute de oameni. E nevoie de un Guvern de comando, USR propune exact asta. Dacian Cioloş şi USR propun un Guvern de comando care-şi asumă această criză şi măsurile care trebuie luate. Ideea că se rezolvă de la sine…uite că nu se rezolvă (…) Astăzi trebuie luate nişte măsuri pentru ca în perioada următoare situaţia să se amelioreze. Altfel, ideea că se rezolvă doar cu cimitirul, este toxică şi criminală pentru România”, a mai declarat Barna.
Acesta a adăugat că ”scenariul cu Florin Ciţu premier susţinut de USR nu există”.

Guvernul Cioloș are puține șanse să fie votat de Parlament în condițiile în care PSD a anunțat că nu votează un Executiv condus de USR, iar PNL nu renunță la Florin Cîțu pentru funcția de premier. Pentru a fi învestit, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi în plenul reunit. USR are 80 de parlamentari.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Maria Mihai spune

    Felicitări USRPLUS! Ați arătat întregi țări ce puteți! Citu merită îngropat de viu sau condamnat pentru genocid, având în vedere cite persoane mor zilnic, pe când el este interesat doar de persoana lui și jocuri politice! În nici un caz să nu acceptați un alt guvern condus de nemernicul de Florin Citu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.