Raed Arafat avertizează asupra riscului apariției unei noi tulpini a coronavirusului!

0

Raed Arafat a declarat după întâlnirea cu reprezentanţii OMS că există riscul ca în orice moment să apară o tulpină nouă a coronavirusului, din cauza numărului mare de infectări.

Raed Arafat spune că experții în sănătate se tem că din cauza numărului mare de persoane infectate din țara noastră ar putea să apară o nouă tulpină a coronavirusului.

Șeful DSU confirmă că o nouă tulpină a coronavirusului ar putea să apară în curând, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

”Estimările depind de măsurile pe care le luăm și dacă ele se respectă. Există o creștere continuă, dar nu e atât de mare ca acum 2-3 săptămâni. Nu am ajuns la un platou. Chiar dacă ajungem la un platou, așa cum suntem azi, cifra e imensă și produce un impact asupra sistemului sanitar.

OMS a spus că cea mai importantă măsură e accelerarea campaniei de vaccinare. Tulpina nouă e favorizată de un număr mare de cazuri și de transmiterea virusului la scară mare. Există acest pericol să apară, în orice moment, o mutație care să ducă la apariția unei tulpini noi.”, a spus Raed Arafat la Antena 3.

Tot mai mulţi români se infectează cu virusul SARS-COV2. Situaţia este foarte gravă în spitale, în secţiile de ATI unde nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă.

Grupul pentru Comunicare Strategică că până luni, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.