Cioloș&co, umilință supremă în Parlament. Guvernul Cioloș a obținut doar 88 de voturi „pentru” în Parlament!

Guvernul propus de Dacian Cioloș nu a primit votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 184 de voturi „împotrivă”.

Dacian Cioloş avea nevoie de voturile a 234 de parlamentari pentru ca Guvernul să fie învestit în funcţie.

„Parlamentul nu a acordat votul de încredere Guvernului, drept urmare, se va duce de îndată această situaţie la cunoştinţa preşedintelui României în vederea desemnării unui alt prim-ministru”, a spus Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a absentat , deşi anunţase că parlamentarii liberali vor fi prezenţi în plen şi nu vor vota Guvernul Cioloş.

Kelemen Hunor (UDMR) a afirmat că Guvernul Cioloş nu are susţinere parlamentară, dar „ţine morţiş să demonstreze că este victima celorlalţi”.

„Ar trebui să venim cu soluţii să ajutăm oamenii săraci în faţa inflaţiei galopante şi ar fi cazul să începem discuţiile despre bugetul de anul viitor. În primul rând, ar trebui să vorbim despre valul patru al pandemiei şi cum putem să salvăm vieţile oamenilor.

În loc să discutăm despre acest lucruri, discutăm despre un Cabinet care nu are susţinere parlamentară, dar ţine morţiş să demonstreze că este victima celorlalţi.

Stimaţi colegi din USR, am înţeles că vreţi să guvernaţi (…) Aţi avut guvernare alături de noi şi PNL. Nu există coaliţia perfectă.

Nu am promis instabilitate, nesiguranță, haos. Promisiunile au fost stabilitate, predictibilitate și redarea speranței. Așa am promis cu toții și de câteva săptămâni, cam de două luni de zile, majoritatea clasei politice oferă doar circ și scandal.

Înainte de orice, trebuie să le cerem scuze oamenilor. Vă cer scuze, stimați cetățeni, dar nu pot să o fac în numele fiecărui parlamentar. Degeaba suntem o mână de oameni care am încercat să ne ținem departe de acest scandal, imaginea noastră a tuturor e catastrofală. În aceste zile ar trebui să discutăm despre problemele mari ale României

Ați cereți voturi. Stimați colegi ați cam rămas singuri. Când nu poți să convingi în Parlament pe nimeni să te susțină orice dezbatere despre programul de guvernare este inutilă. În lupta politică trebuie să cunoști măsură. Pentru binele comun trebuie să lași din orgolii și ambiții.”, a afirmat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.