Cum să te pregătești de Black Friday 2021!

0

Black Friday a ajuns un fenomen global și reprezintă festivalul reducerilor. Totul a pornit din Statele Unite, fiind cea mai aglomerată zi de cumpărături. Însă la început Black Friday a însemna cea mai aglomerată zi din trafic, fiind vinerea de dupa Ziua Recunoștinței.

Primele dovezi despre Black Friday datează din 1961 și au apărut în Philadelphia, numele fiind utilizat de polițiștii ce trebuiau să asigure fluidizarea traficului pietonal și al autovehiculelor.

Treptat, comercianții americani au adoptat termenul de Black Friday pentru a încuraja oamenii să iasă la shopping, astfel scăpând de stocurile de peste an. Ziua de Black Friday dă startul cumpărăturilor pentru Crăciun. La nivel global, anul acesta ziua de Black Friday va fi pe 26 noiembrie 2021.

Însă în România, ziua de Black Friday mult așteptată va fi pe 12 noiembrie 2021, data anunțată de eMAG, magazinul ce a adus acest fenomen în România. În fiecare an, comercianții online, dar și marile magazine stradale anunță promoții de Black Friday, cu reduceri ce pot ajunge și la 60%-70%. Inclusiv agențiile de turism și companiile aeriene organizeaza un Black Friday Turism în care vacanțele și biletele de avion sunt la promoție.

Ofertele nu sunt doar la produsele electronice și electrocasnice, ci și în rândul serviciilor bancare, jocuri, aplicații software și online casino. Cam tot ce se poate comercializa, produse și servicii online și offline, poate beneficia de prețuri reduse de Black Friday.

Pregătirile din jurul zilei de Black Friday au ajuns să reprezinte un adevărat ritual. Clienții încep să caute ofertele din timp și să se pregătească pentru marele festival al reducerilor.

În primul rând este bine să vă faceți o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați și de care aveți nevoie. Astfel veți reuși să acționați rapid, fără a vă pierde prin multitudinea de oferte și a rata promoțiile care chiar contează.

Odată ce aveți lista de produse realizată, căutați magazinele care le comercializează, abonați-vă la newsletterul acestora, adăugați produsele într-un wishlist, urmăriți evoluția prețurilor. Salvați site-urile magazinelor online pentru a le putea accesa imediat. Magazinele vor începe să facă push pe Black Friday cu câteva zile înainte de ziua mult așteptată, astfel rămâneți informați și știți la ce să vă așteptați.

La edițiile anterioare, multe magazine online blocau comercializarea de produse timp de câteva ore pentru a pregăti site-ul pentru Black Friday. Unele dintre ele au dat startul la o oră aleatorie, ceea înseamnă că trebuie să fiți matinali pentru a fi pe fază când începe maratonul cumpărăturilor.

Dacă magazinele preferate au aplicații, asigurați-vă că acestea sunt actualizate la zi. Totodată, datele voastre să fie actualizate în conturile voastre de client din magazinele online. Să vă setați din timp adresa de livrare și modalitatea de livrare, datele de facturare etc.

Pentru a nu pierde vremea cu sistemele de plată, unele magazine online vă oferă posibilitatea de a vă salva cardul bancar în contul de client. În ziua de Black Friday, rămâne doar să plasați comanda sau comenzile dorite și imediat să le plătiți cu un click.

Este recomandat ca pe card să aveți suma pe care doriți să o cheltuiți pentru a nu fi tentați să vă abateți de la sumele stabilite deja. Tentația e mare ca de Black Friday să vă cumpărați diverse alte produse de care poate nu aveți nevoie pe moment.

Nu cumpărați instinctiv, fără a avea nevoie cu adevărat de produsele achiziționate. Fiți informați și cumpătați!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.