Președintele Iohannis pune capăt crizei politice: Nicolae Ciuca, desemnat premier!

6

Președintele Klaus Iohannis a acceptat, joi, propunerea PNL ca generalului în rezervă Nicolae Ciucă să fie desemnat ca prim-ministru. În acest sens, Ciucă va demara imediat discuțiile pentru formarea unui guvern minoritar PNL-UDMR. 

„Tocmai am incheiat consultările cu partidele pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile au fost considerabil mai bune. (….) Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a veit cu o nouă abordare – s-a votat în unanimitate un candidat propus – Nicolae Ciucă. Analizând situația, am decis să îl desemnez candidat pentr funcția de premier pe Nicolae Ciucă” a afirmat șeful statului, care a fost însoțit la anunțul oficial chiar de generalul în rezervă.

Scenariile care s-au conturat până la această oră, în urma declarațiilor făcute de liderii politici, indică formula de compromis a unui guvern minoritar, format de PNL și UDMR, cu sprijin parlamentar din partea PSD.

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîțu, a precizat că USR nu a fost invitat să facă parte din noua formulă, iar liderii PNL și UDMR vor începe chiar în această după-amiază discuțiile privind împărțirea posturilor vacantate în urma retragerii foștilor parteneri.

 

 

Citește și
6 Comentarii
 1. bogdan spune

  Guvernul Ciuca pica in parlament iar ministrii PNL-UDMR vor primi avize negative

 2. ?????? spune

  & Deci, adevăratul Nicolae Ciucă este senator PNL și a fost desemnat pentru funcția de prim ministru, conform pregătirilor anterioare și înțelegerilor dintre partidele politice, pentru funcția de prim ministru, ?

 3. ?????? spune

  & Sunteți de părere că beligerantul Nicolae Ciucă cu statutul cadrelor militare stă mai prost, ?

 4. ?????? spune

  & Deci, adevăratul Nicolae Ciucă este senator PNL și a fost desemnat pentru funcția de prim ministru, conform pregătirilor anterioare și înțelegerilor dintre partidele politice, pentru funcția de prim ministru, ?
  & Nu i-au zis ăștia și la COVID ce vor să facă, ?

 5. ?????? spune

  & Guvernarea „Ciocolată cu pârțuri”, că nemții ofereau ciocolată localnicilor în cel de-al doilea război mondial, ?
  @ Despre Ceaușescu se zicea că e diabetic, armata primea ciocolată însă nu și populația, ?

 6. ?????? spune

  @ Bă, unde a candidat Ciucă, câte voturi a adunat și ce program electoral a susținut ca să fie propus prim ministru ca urmare a organizării unor alegeri politice, ? Bă, nominalizarea lu’ Ciucă pentru funcția de prim ministru este neconstituțională neavând reprezentativitate politică obținută ca urmare a unor alegeri, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.