Președintele Iohannis îi desființează pe liderii USR: „În loc să facă reforme, au produs crize!”

1

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă în funcția de premier, precizând că criza politică trebuie să se încheie cât mai repede.

Prezent la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a vorbit și despre criza politică din România și a lansat un atac la USR.

„Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări!”, a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis i-a acuzat pe cei din USR că nu au reușit să rezolve criza sanitară, problemele legate de pensii, salarii, cele legate de justiție.

„Trebuie să se termine criza politică! Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate. Ca să o spun foarte franc! Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să formeze un guvern, să rezolve guvernul problemele românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii, și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 și sunt, în continuare, hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în justiție. Avem nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă. Avem nevoie de schimbări! Avem nevoie de reformă în administrație, de reformă în domeniul pensiilor, în domeniul salarizării publice. (…) Coaliția care a guvernat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme, n-are rost să vă explic acum de ce nu au reușit, dar zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii. În loc să facă reforme, au produs crize. Aceasta este situația la noi”, a spus Iohannis la Bruxelles.

 

Citește și
1 Comentariu
 1. ?????? spune

  @ Despre vaccinare și decembrie 1989 , ?
  antivacciniștii- populația ce strigă împotriva sistemului și cere libertate,
  Klaua Iohannis – imperialismul occidental și monarhia,
  Raed Arafat- arabii, unii veniți ca studenți să apere puterea din acea vreme,
  Valeriu Gheorghiță – armata care trage în populație cu seringi,
  UDMR-ungurii care îi susțin pe imperialiștii occidentali,
  PNL-susținători ai imperialismului occidental care dorește să „corupă” tinerii cu câțuri ca ]n occident,
  Obiective, să fie câțuri ca în occident și să guverneze și Nicolae Ciucă ,măciucaru forțosu’ la vaccinarea populație de la MAPN , nu ca ăia de nu vor să se vaccineze, ?
  Principele Nicolae a cîștigat un proces cu mătușa Margareta, ?
  În decembrie 1989 dintre cei ce strigau pentru libertate au dispărut și cu Nicolae Ceaușescu și după aceea cu Nicolae Militaru, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.