Ionuț Moșteanu spulberă optimismul liberalilor: USR nu va vota un guvern minoritar PNL!

Uniunea Salvaţi România (USR) nu va vota un guvern minoritar, a declarat luni vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu, lider al deputaţilor Uniunii.

„Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie, ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului. (…) USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a declarat Moşteanu, la RFI.

Potrivit lui Ionuț Moșteanu, premierul desemnat face „paşii normali” şi anume să discute cu toate partidele politice.

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, Moşteanu a arătat că acest scenariu nu există deocamdată pe masă, după ce „opţiunea PNL, spusă prin gura preşedintelui Iohannis, a fost aceea că USR este sursa tuturor problemelor”.

„Suntem fix în acelaşi scenariu de vreo două luni de când premierul Cîţu a detonat coaliţia. (…) Din punctul nostru de vedere, prima opţiune a fost tot timpul refacerea coaliţiei. PNL are decizii statutare în care spune că asta este exclus, vor să meargă înainte cu guvern minoritar. Nu există scenariul ăsta pe masă, oricât de mult am vrea noi. (…) În momentul asta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme. Să spui că vrei să rezolvi justiţia cu PSD, e cel puţin hilar”, a explicat Moşteanu.

Ionuț Moșteanu a adăugat că „un partid care are 26% nu poate pretinde că are un drept divin de a-i invita pe ceilalţi să formeze guvernul”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.