Moscova introduce cele mai dure restricții de la începutul pandemiei

0

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a semnat decretul privind introducerea unui nou regulament referitor la restricţii.

La Moscova a început să funcționeze de luni, 25 octombrie, un regulament strict la domiciliu pentru bătrânii și bolnavii cronici, din din cauza complicației situației cu COVID-19 din Federația Rusă, informează Interfax.

rimarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a semnat decretul privind introducerea de noi restricţii.  Potrivit documentului, în termen de patru luni – de la 25 octombrie 2021 până la 25 februarie 2022 – se dispune să nu părăsească locul de reședință persoanele în vârstă de peste 60 de ani și pentru cei care au boli cronice.

Angajații vor putea primi concediu medical. În același timp, plimbările și educația fizică la aer curat pentru această categorie de populație nu sunt limitate. În plus, cetățenii menționați mai sus vor putea să solicite ajutor medical, să viziteze magazine și să se plimbe cu animalele de companie.

Această restricție nu se aplică moscoviților care au suferit de COVID-19 în ultimele șase luni, precum și celor care au au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Situația COVID-19 la Moscova s-a complicat în toamnă. Incidența zilnică în a doua jumătate a lunii octombrie s-a apropiat de valorile maxime pentru întreaga perioadă a pandemiei. În acest sens, autoritățile orașului au adoptat o serie de restricții suplimentare.

Numărul cazurilor de coronavirus din Europa de Est va depăşi în curând pragul de 20 de milioane, potrivit unui bilanţ publicat duminică de agenţia de presă Reuters, în contextul în care această regiune se confruntă cu cea mai gravă situaţie epidemiologică de la începutul pandemiei de COVID-19, iar campaniile de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent. Conform jurnaliştilor de la Reuters, în România o persoană moare de COVID-19 la fiecare cinci minute.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.