Valeriu Gheorghiță, anunțul așteptat după recordul de vaccinări: ”Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a anunţat că, numai în ultimele 72 de ore, s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin şi că în acest moment, în România, peste 40 la sută din populaţia adultă s-a vaccinat.

Valeriu Gheorghiţă a explicat ce se va întâmpla cu viitoarele valuri ale pandemiei. Dacă românii se vaccinează în număr mare, impactul va fi mult mai mic, iar numărul deceselor se va reduce de 20 de ori, a spus Gheorghiță.

Explicațiile au fost oferite în timpul Maratonului Vaccinării pentru Viață, eveniment organizat de vineri până luni dimineața în București.

Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a spus că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

”Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare… Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă a făcut un apel către Universităţile de Medicină să organizeze Maratoane ale vaccinării în marile oraşe şi a precizat că un astfel de maraton se va desfăşura la Bucureşti, la fiecare sfârşit de săptămână, până la finalul anului.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Dacă s-au observat creșteri ale nivelului hormonilor masculini, inclusiv la persoanele de sex feminin, după administrarea vaccinurilor împotriva COVID, ceea ce ar explica oarecum și propunerea unui general în rezervă pentru funcția de prim ministru, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.