Marcel Ciolacu pune „punctul pe i”: Nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare!

0

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți PNL are o decizie prin care nu poate negocia cu PSD. Liderul PSD a mai spus că toate variantele sunt în discuție, inclusiv susținerea unui guvern minoritar.

”Domnul Florin Cîţu uită un lucru, că nu poate negocia cu PSD, are o decizie a conducerii partidului. Suntem în acelaşi cerc vizios, vom vedea cu colegii…”, a spus Ciolacu. Întrebat despre posibilitatea ca PSD să susţină un guvern minoritar, Ciolacu a spus: Absolut toate variantele sunt în discuţie”. Preşedintele PNL Florin Cîţu a anunţat că mandatul Partidului Naţional LIberal rămâne acelaşi, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR şi a infirmat o posibilă flexibilizare a mandatului premierului desemnat Nicolae Ciucă”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul central al partidului, că nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare şi nici nu au existat discuţii în acest sens şi a precizat că social-democraţii i-au trimis premierului desemnat, Nicolae Ciucă, lista cu cele zece măsuri care trebuie implementate imediat, urmând ca acesta să le arate programul de guvernare.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că social-democraţii au trecut de la „ciuma roşie” la o forţă politică responsabilă, în afirmaţiile unor lideri liberali, precizând că a existat o presiune mare din partea primarilor pentru a nu vota acest guvern şi nu a credita un executiv care a dus România „în această groapă”.

Dîncu a declarat, luni, la Profit News, că în PSD nu a existat un curent favorabil pentru susţinerea acestui guvern.

„Am trecut de la ciuma roşie la un fel de forţă politică responsabilă. Am mai auzit de mai multe ori această expresie de la PNL şi chiar de la Preşedinţia României, ne bucurăm pentru acest statut. Nu a existat un curent favorabil pentru o votare a unui guvern minoritar. A existat, sigur, la început ideea că trebuie să găsim soluţii că ţara se află într-o situaţie complicată şi trebuie să găsim şi noi soluţii, să nu ne punem pe picioarele din spate, să încercăm să negociem un proiect în care cele 10 propuneri pe care le-am făcut noi să fie luate în calcul. Acest lucru îl dorim, ca viitorul premierul să ţină cont de propunerile noastre, mai ales că sunt propuneri făcute de specialişti, dar mi se pare că este exclusă o variantă de guvern minoritar. (…) Am avut o presiune foarte mare din partea primarilor sau preşedinţilor consiliilor judeţene să nu votăm, să nu credităm un guvern care a dus România în această groapă”, a explicat Dîncu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.