Experții, previziuni optimiste: Vom coborî sub 10.000 de cazuri de Covid-19 la începutul lunii noiembrie!

1

Cercetătorul Octavian Jurma acuză că deciziile se iau politic, iar sfaturile specialiştilor legate de gestionarea pandemiei sunt ignorate.

Medicul Octavian Jurma a vorbit, marți, la „Marius Tucă Show”, despre numărul de cazuri COVID-19 raportate și a subliniat că acestea au scăzut în ultimele zile pentru că au fost făcute mult mai puține teste, iar virusul are în continuare transmisie comunitară. Totuşi, cercetătorul are previziuni optimiste.

„Cum s-au scos testele din certificatul verde au scăzut și testele. Suntem într-un platou, dar am citit ordinul de guvern și rar sunt invocate testele. Nu are nimic de-a face cu principiile și motivul pentru care s-a introdus certificatul verde, să suportăm mai ușor niște restricții”, a spus medicul Octavian Jurma, la Aleph News.

Conform sursei citate, autoritățile nu mai respectă sfatul medicului. „Toate aceste măsuri sunt motivate politic. S-a hotărât, spun. Cine a hotărât? Nu așa se discuta în mijlocul unei crize. Discuția asta trebuia să o avem în vară. Sunt total împotriva acestei măsuri. Aud mereu că am ajuns aici pentru că nu ne-m vaccinat. Nu. Am ajuns aici pentru că ne-am infectat. Dacă oamenii nu vor să se vaccineze trebuia să se ia alte măsuri. Dacă nu vreți să îmi urmați sfatul, eu o să va închid. Era logic”, a spus Octavian Jurma. Epidemiologul afirmă că săptămâna viitoare numărul cazurilor noi ar putea să scadă ușor.

„Cred că vom coborî sub 10.000 cazuri, la început noiembrie, iar a două parte a lunii noiembire, sub 6.000. Unele măsuri riscă să accelereze infectarea, cum este această vacanță, elevii se duc la bunici, la schi”, a adăugat medicul, la „Marius Tucă Show”.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. ?????? spune

    @ Dacă la imunitatea de turmă „se conectează” indivizii între ei, unii dintre cei sănătoși putând resimți sechele și stări ale altora bolnavi, cu care „s-ar conecta” prin vaccinare în scopul obținerii imumității de turmă, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.