Alina Gorghiu pune tunurile pe PSD și AUR după respingerea certificatului verde: Un semnal prost în Senat!

Share:

PSD şi AUR au dat un semnal prost în Senat prin faptul că au respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

PSD şi AUR au dat un semnal prost în Senat prin faptul că au respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat, spune Alina Gorghiu, senator PNL.

Alina Gorghiu a subliniat faptul că această măsură are scopul protejării sănătăţii şi vieţii românilor.

„Un semnal prost dat de PSD şi AUR, azi, în Senatul României! Nu mă interesează să fiu simpatică sau populară. Astăzi, cu atât mai puţin. Sunt coiniţiator al proiectului privind stabilirea unor măsuri sanitare pentru protejarea sănătăţii publice pe perioada stării de alertă. Pentru că eu cred că fiecare are obligaţia să se vaccineze. Indiferent că lucrează în sistem public sau privat. Spun asta plecând de la o statistică clară. Analiză Reuters: În octombrie, un român a murit de COVID-19 la fiecare 5 minute. Şi nu avem cum să nu observăm că, din numărul total al deceselor provocate de COVID-19, peste 90% sunt persoane nevaccinate”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Senatoarea PNL a mai spus că trebuie să fie luate acţiuni imediate pentru a fi stopată evoluţia pandemiei.

„Statististicile nu rezolvă nimic. Trebuie acţionat pentru a stopa rapid evoluţia pandemiei. Şi asta implică măsuri şi pentru categorii socio-profesionale cu grad ridicat de expunere la acest virus, dar şi cu risc major de transmisabilitate. Medici, personal medical, personal ISU, angajaţi din instituţiile publice (cu excepţia celor din autorităţile şi instituţiile din cadrul autorităţii judecătoreşti), personalul unităţilor de asistenţă medical profilactică şi curativă, persoane care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente. Dar şi parlamentarii şi cei care lucrează în firme private cu mai mult de 50 de angajaţi, operatori economici etc. Dacă ei se infectează, sunt consecinţe grave pe mai multe paliere. Pentru a le evita, este nevoie de această lege”, a explicat Alina Gorghiu..

Alina Gorghiu a mai spus că „dreptul la muncă nu este absolut, dar sănătatea publică este prioritate”.

„Iar rolul primordial al acestui proiect este protejarea sănătăţii şi a vieţii românilor. Scopul este încurajarea salariaţilor cu risc mare de îmbolnăvire, dar şi de a transmite mai departe virusul, de a se vaccina. De aceea, suspendarea şi încetarea de drept a contractului de muncă, cu termenele precizate în proiect, reprezintă soluţii pentru a asigura sănătatea publică. Sunt vremuri în care oamenii politici trebuie să fie curajoşi, să adopte măsuri necesare, nu să aştepte bezele de la unii şi de la alţii. Sper ca, la Camera Deputaţilor, să fie votată această lege”, a conchis Gorghiu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.