Florin Cîțu, mesaj tranșant: Relația mea cu Nicolae Ciucă este foarte bună. România va avea guvern săptămâna viitoare!

0

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a declarat, joi, încrezător că România va avea guvern săptămâna viitoare. De asemenea, el a spus că mandatul PNL pentru premierul desemnat Nicolae Ciucă este în continuarea susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Premierul interimar spune că negocierile pot continua până în ultimul moment, chiar și după depunerea listei cu miniștrii, care va avea loc sâmbătă.

Florin Cîțu a spus, joi, că România va avea guvern săptămâna viitoare.

„Ar trebui să avem un guvern săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

Întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca guvernul condus de Nicolae Ciucă să fie unul de tehnocrați, Cîțu a spus că „nu a fost făcută această propunere”.

„Toate sunt scenarii. Nicio discuție… eu nu știu dacă domnul Nicolae Ciucă atunci când a discutat cu cei de la PSD (…), cu cei de la USR… nu cred că a fost discutată (această soluție – n.r.). Noi avem un mandat care nu s-a schimbat până acum, pentru că nu am avut motive”, a răspuns președintele PNL.

Acesta a admis că în cadrul PNL vor fi discuții joi și vineri în BEx și BPN pentru a decide ce se va întâmpla cu formarea unui nou guvern.

Acesta a spus că nu ar trebui să fie probleme cu implementarea PNRR anul acesta.

„Am luat și în calcul această variantă, deși este foarte scăzută să nu avem un guvern. Am discutat și în Parlament putem avea un proiect de lege”, a mai spus Cîțu.

Liderul PNL a precizat că negocierile ar putea continua și după depunerea listei de miniștri: „Până în ultimul moment”.

Florin Cîțu a spus că relația sa cu Nicolae Ciucă e „foarte bună”. „În aceste zile am stat multe, multe ore împreună”.

„Mandatul nostru nu s-a flexibilizat. Este același: guvern minoritar PNL-UDMR”. Până azi nu am văzut niciun act de concesie din partea PSD și USR. Îmi este clar că doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații.

PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier. O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă. Azi vom afla varianta finală a guvernului pentru UDMR”, a mai spus Cîțu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.