Maraton de vaccinare în București și Cluj

0

CNCAV anunţă că opt centre din toate sectoarele Capitalei vor funcţiona cu program prelungit în fiecare sfârşit de săptămână, până la finalul anului. De asemenea, autorităţile din Cluj anunţă un maraton al vaccinării în acest weekend.

Datorită faptului că românii s-au vaccinat în număr mare în cadrul maratonului de vaccinare organizat în perioada 22-25 octombrie, autorităţile au decis ca astfel de evenimente să aibă loc săptămânal.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID19 anunţă că opt centre din sectoarele Capitalei vor fi deschise publicului eligibil la vaccinare şi vor funcţiona cu program prelungit începând din această săptămână, în fiecare weekend, până la sfârşitul anului.

Aceste centre sunt:

Sectorul 1: ROMEXPO, 8 fluxuri (2 Moderna, 4 Pfizer, 2 Johnson&Johnson)

* Centrul de vaccinare nr.1: 2 fluxuri Moderna – program 8,00 – 24,00;
* Centrul de vaccinare nr.2: 4 fluxuri Pfizer – program 8,00 – 24,00;
* Centrul de vaccinare nr.4: 2 fluxuri Johnson&Johnson – program 8,00 – 24,00.

Sectorul 2: Două centre, 11 fluxuri (5 Pfizer, 6 Johnson&Johnson)

* Centrul de vaccinare CORA Pantelimon – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Johnson&Johnson) – program 8,00 – 24,00;
* Centrul de vaccinare Circul Metropolitan – 7 fluxuri (3 Pfizer, 4 Johnson&Johnson) – program 8.00 – 24.00.

Sectorul 3: Două centre, 5 fluxuri Pfizer

* Centrul de vaccinare din Parc Lake – 3 fluxuri (Pfizer)- program 8,00-20,00 (cu posibilitate de prelungire, în perioada următoare);
* Centrul de vaccinare din Mall Vitan – 2 fluxuri (Pfizer)- program 8,00-20,00 (cu posibilitate de prelungire, în perioada următoare).

Sectorul 4: 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Johnson&Johnson)

* Centrul de vaccinare Palatul Naţional al Copiilor – program 8,00 – 24,00.

Sectorul 5: 6 fluxuri (5 Pfizer, 1 Johnson&Johnson)

* Centrul de vaccinare Multifuncţional Sf. Andrei din Mall Liberty – program 8,00 -24,00.

Sectorul 6: Patru fluxuri Johnson&Johnson

* Centrul de vaccinare din Drumul Taberei (situat în Aleea Lunca Cernei nr. 6A) – program 8,00 – 24,00.

„La activităţile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) şi a dozei de booster, conform instrucţiunilor CNCAV. Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal, conform programărilor deja existente”, precizează CNCAV.

Şi la Cluj urmează să fie organizat un maraton de vaccinare în perioada 29-31 octombrie. Timp de trei zile, clujenii se pot vaccina împotriva coronavirusului non-stop.

„În perioada 29 octombrie, ora 08:00 până în 31 octombrie, ora 20:00, non-stop, locuitorii din Cluj-Napoca, dar şi cei din alte localităţi, se vor putea vaccina cu tipul de vaccin Pfizer-BioNTech, fără programare, într-un maraton al vaccinării la centrul drive-through, de la Sala Sportului „Horia Demian”, Cluj-Napoca”, se arată într-o informare transmisă joi de prefectul Tasnadi Szilard.

În informarea amintită este reiterată „necesitatea şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 12 ani, în interes individual şi al sănătăţii publice”, prin reducerea cazurilor severe şi a deceselor.

„Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european”, se menţionează în informarea prefectului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.