Kelemen Hunor, mesaj tranșant către Florin Cîțu: Guvernul minoritar Ciucă nu va trece. Refacerea coaliției cu USR, prima opțiune!!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, îi explică matematică parlamentară lui Florin Cîțu din care rezultă că Guvernul Ciucă nu va obţine voturile necesare în Parlament.

Kelemen Hunor afirmă, vineri, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR. ”Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta a apreciat că, în cazul unor alegeri anticipate, se va ajunge la aceeaşi structură a Parlamentului, însă PSD va avea ”peste 40%”, iar AUR ”mult peste ceea ce e bine pentru România”.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Digi FM, că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR, informează News.ro.
”Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta s-a referit, însă, la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar.

”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.