Biden îl somează pe Erdogan în privința „erodării relațiilor SUA-Turcia”

1

Joe Biden va transmite un avertisment, duminică, liderului turc Erdogan, în momentul în care cei doi lideri se vor întâlni pentru o discuție în contextul summit-ului G20 de la Roma.  Președintele american îi va transmite lui Erdogan să „evite acțiunile precipitate care erodează relațiile SUA-Turcia”, relatează Reuters.

Anunțul vine după ce Erdogan a stârnit un scandal imens la începutul lunii după ce a acerut ca 10 ambasadori, inclusiv cel american, să fie declarați „persona non grata” pentru că au cerut eliberarea unui prizonier politic al regimului de la Ankara.

„În mod cert, președintele va transmite că trebuie găsite feluri mai bun de a evita crizele și că acțiunile precipitate nu vor aduce beneficii relației și alianței dintre Turcia și Statele Unite”, a spus un oficial american înainte de întâlnirea dintre Biden și Erdogan.

Biden, care se află la Roma pentru summit-ul G20, va discuta cu Erdogan și despre solicitarea Turciei de achiziționare de avioane de luptă F-16, despre relațiile de alianță cu SUA și alte probleme regionale, precum cele legate de Siria sau Libia.

Parlamentarii americani i-au cerut lui Biden să nu vândă avioane F-16 Turciei și au amenințat că vor bloca un astfel de export pe motiv că Turcia a cumparat sisteme de rachete rusești și că „se comportă ca un adversar”.

Citește și
1 Comentariu
  1. bogdan spune

    Ceea ce face Biden de-al soma pe presedintele Turciei va provoca un tsunami extern pe care CE va trebui sa trimita un comunicat

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.