Ludovic Orban, revoltat: Președintele Iohannis a luat-o complet razna. Nu cred că-și va termina mandatul!

Ludovic Orban, fostul lider al PNL, crede „cu siguranţă” că suspendarea lui Klaus Iohannis este posibilă deoarece „avem un preşedinte care a luat-o razna complet” şi „se comportă ca un turist străin care se află în România”.

Ludovic Orban a precizat că preşedintele Klaus Iohannis nu îşi va termina mandatul, pentru că va fi suspendat din funcţie de către Parlament.

„Avem un preşedinte care a luat-o razna complet, care parcă a uitat că este preşedintele României şi se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-şi complet obligaţiile pe care le are faţă de cetăţenii români şi acţionând împotriva intereselor României, în mod evident”, a declarat Ludovic Orban duminică seară, la postul Realitatea Plus, citat de Adevărul.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu îşi va termina al doilea mandat. Ludovic Orban consideră că Iohannis este „cu siguranţă” autorul actualei crize politice întrucât decizia de a nu reface coaliţia cu USR „este în mod evident decizia preşedintelui”.

„Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a mai precizat Orban, conform sursei citate.

Întrebat dacă crede în varianta suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „cu siguranţă”.

Cât despre creşterea economică, Ludovic Orban consideră că aceasta „nu este foarte sănătoasă” deoarece nu se bazează pe „motoare sănătoase de creştere”, ci pe creşterea consumului.

„Practic, consumăm mai mult din import, nu producem mai mult în România”, a explicat Orban, adăugând că o politică sănătoasă este „prin noi înşine”.

„Dacă vă uitaţi, Florin Cîţu nu mai trăieşte în realitatea noastră cotidiană. Realitatea noastră de zi cu zi este să te duci să faci un plin, să plăteşti o factură, să te duci să faci cumpărăturile la piaţă că vezi că toate preţurile au crescut”, a mai precizat Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că „atât Iohannis, cât şi Cîţu, cât şi cei din jurul lui Cîţu, pur şi simplu au înnebunit”, însă a recunoscut că are o parte de responsabilitate pentru actuala situaţie politică.

„Am şi eu partea mea de răspundere. Cred că tot ce am făcut în ultimele patru luni jumate cred că arată categoric că sunt împotrivă şi că nu vreau să fiu părtaş la nebunia din ultimele patru luni”, a menţionat fostul lider liberal.

De asemenea, Ludovic Orban a susţinut că Klaus Iohannis ar viza funcţia de premier şi, pentru a o putea obţine din 2024, trebuie să rămână apropiat de PNL.

„Nu vrea (n.r. Iohannis) să se pensioneze după mandat. Cred că vrea să se întoarcă prim-ministru după 2024“ , a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

l

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.