Disputa privind pescuitul din Canalul Mânecii: Franța amână sancțiunile la adresa Marii Britanii!

0

Franţa amână sancţiunile cu care a amenințat Marea Britanie, în disputa privind pescuitul în Canalul Mânecii. Ar fi trebuit să intre în vigoare la miezul nopții, dar francezii au decis să mai dea o șansă dialogului, cel puțin până joi. Este ziua în care negociatorii celor două țări se vor întâlni la Paris.

În contextul summitului COP26 de la Glasgow, preşedintele francez Emmanuel Macron a renunţat să mai aplice de la miezul nopţii sancţiunile anunţate împotriva Regatului Unit pentru a ”a da o şansă” discuţiilor care vor continua săptămâna aceasta.

De fapt, francezii ameninţaseră că vor interzice de marţi dimineaţa navelor de pescuit britanice să-şi descarce mărfurile în porturile franceze şi că vor înăspri controalele vamale asupra tuturor camioanelor dacă Londra nu va acorda mai multe licenţe pescarilor francezi.

Guvernul britanic a salutat amânarea aplicării sancţiunilor pe care Franţa ameninţase să le impună de la miezul nopţii.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, a declarat că a acceptat propunerea făcută de secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, de a se întâlni. ”Aştept cu nerăbdare să am discuţii cu el, joi, la Paris”, a scris David Frost pe Twitter.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.