Ludovic Orban avertizează: În cazul unei alianțe PNL-PSD, demisionez din partid și înființez Forța Liberală!!

Share:

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că ia în calcul înfiinţarea unui nou partid, dacă PNL va continua în perioada următoare să meargă pe aceeaşi linie pe care conducerea a impus-o de la congresul la care a fost ales Florin Cîţu în fruntea liberalilor.

Ludovic Orban susţine că majoritatea liberalilor cu care a vorbit în timpul trecut de la congres sunt extrem de dezamăgiţi de linia partidului, iar primarilor PNL le este ruşine să mai dea ochii cu românii, care nu le reproşează deciziile administrative, ci pe cele luate la nivel de conducere.

„Eu este posibil sa fac un nou partid, Forța Liberală, Forța Națională, numele e mai puţin important. Mi-as dori ca colegii mei liberali sa se trezeasca, dar sperantele sunt mici. Sa stiti ca marea majoritate a membrilor de la baza partidului sunt intr-o situatie foarte dificila, aproape le e rusine primarilor sa mai vorbeasca cu oamenii din cauza deciziilor aberante luate de conducere. Am vorbit cu sute de primari de la congres pana astazi, care sunt profund nemultumiti si revoltati. Nu o sa dau acum nume. Le e rusine ca partidul a ajuns sa fie condus de Citu, care are un grad de respingere de 70%.

Sigur, niciun primar nu poate sa adere la un partid nou, pentru ca asta ar duce a pierderea mandatului. Dar ei nu se mai refera in activitatea publica decat la partea administrativa. Deci ei sunt, practic independenti. Voi lua decizia de a infiinta o noua formatiune politica atunci cand ma voi lamuri ca nu mai exista nicio salvare pentru PNL. In doua-trei-patru saptamani.”, a spus Ludovic Orban la Digi 24.

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a mai declarat, în urma depunerii mandatului lui Nicolae Ciucă şi a „flexibilizării mandatului” următorului premier desemnat că, dacă liberalii vor face un guvern de coaliţie cu PSD, va demisiona din partidul în care a activat timp de 30 de ani.

„Mandatul de negociere trebuie stabilit in Biroul Politic National, in BEx se poate doar propune un mandat. Eu cred ca majoritatea in BPN inclina acum spre o coalitie cu PSD. Daca aceasta conducere va face aceasta coalitie cu PSD, drumurile noastre se despart”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit luni seara, despre demersul AUR de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Fostul lider PNL spune că se va implica în campania de demitere „dacă se ajunge acolo” și a dezvăluit că a vorbit cu George Simion pe această temă. „Am avut o întâlnire întâmplătoare, o discuție întâmplătoare pe tema asta, în care am spus că trebuie să văd despre ce-i vorba”, a spus Orban.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, numeşte, luni seară, demararea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis o ”tentativă de adâncire a crizei şi de a zgudui democraţia” şi anunţă că a propus în Biroul Executiv excluderea parlamentarilor PNL care semnează demersul.

”Ştiu că traversăm o perioada delicată, în care, din păcate, durerea unora este exploatată în mod cinic de persoane fără scrupule (…) astăzi au mai făcut un pas în a crea o nouă falie în societate: demararea procedurilor de suspendare a preşedintelui. Fără un motiv real. Aşa…pe vorbe!  Condamn această făţărnicie politică pusă în scenă de cei de la AUR”, a scris, luni seară, pe Facebook, Virgil Popescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.