Trei echipamente care trebuie să intre în dotarea standard a unui birou   

Imprimanta, routerul WiFi sau proiectorul sunt probabil, pe lângă laptopuri, aparatele la care vă gândiți prima dată dacă trebuie să vă ocupați de dotarea unui birou. Contextul actual ne obligă să lărgim lista de cumpărături, listă de pe care nu ar trebui să lipsească câteva aparate cu rol în împiedicarea răspândirii virusurilor la locul de muncă.

Studii recente indică faptul ca răspândirea virusurilor inclusiv Sars Cov-2 este mult diminuată de folosirea purificatoarelor cu filtre HEPA. O parte din teste s-au efectuat chiar în saloane cu pacienți constatându-se o diferență considerabilă de încărcare virală între perioadele când purificatoarele au fost pornite și cele în care nu a fost pornite. Un astfel de studiu a fost publicat recent în revista Nature – Octombrie 2021, urmând ca rezultatele să fie reconfirmate și susținute de alte studii similare.

Folosirea unui purificator de aer a fost trecută cu vederea până acum, însă, dincolo de situația pandemică, rolul acestuia trebuie să devină tot mai important în orice spațiu folosit în comun de mai multe persoane. Chiar dacă o clădire este dotată cu sisteme de climatizare, nu înseamnă că aerul este perfect curat. Praful de hârtie, praful de toner, praful de pe mochetă adus de afară sunt doar câteva exemple de poluanți care persistă într-un birou mult timp, dacă aerul nu este ventilat sau nu este filtrat. Chiar și un purificator de birou poate fi eficient, putând crea o barieră de aer curat jurul biroului.

Dacă aerul poate fi curățat cu ajutorul unui purificator, suprafețele pot fi mai greu sterilizate de acesta. Pentru sterilizarea suprafețelor în mod constant, o lampă UV care să fie pornită după plecarea angajaților acasă, poate fi extrem de eficientă. O alternativă a acestor lămpi UV sunt aparatele de sterilizat care au lămpile în interior și ventilează aerul din încăpere pentru a-l trece printr-un tunel UV.

Umidificatorul este un alt aparat extrem de util, în special în sezonul rece. Este bine știut că aerul condiționat sau climatizarea usucă aerul mai mult decât este cazul, iar un aer uscat favorizează răspândirea virusurilor și bacteriilor deoarece acestea pot rămâne mai mult timp suspendate în aer. Numeroase modele de pe piață se potrivesc perfect unui birou elegant sau, pentru birouri foarte mari, de tip open-space, se pot alege umidificatoare profesionale cu o capacitate si rezervoare mari sau chiar cu posibilitate de racordare la rețeaua de apă.

Siguranța sanitară și calitatea aerului sunt aspecte pe care trebuie să le luăm extrem de serios în seamă, iar dotarea biroului cu aparate de tipul celor descrise mai sus ar trebui să intre pe lista de priorități a oricărui manager.

Sursa foto – pexel.ro

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.