Președintele Iohannis pune „punctul pe i”: „Când se va forma o majoritate voi chema partidele la consultări”

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după negocierile între partide. Iohannis a decis să nu mai cheme partidele la consultări până nu se formează o majoritate.

„Am două teme pe care doresc să le ating. Prima se referă la procedura de instalare a unui guvern. Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr de posibile voturi în Parlament și dl Ciucă nu s-a mai prezentat. Între timp, partidele au reluat discuțiile și asta este un lucru foarte bun. Încercările de a forma guverne minoritare nu au reușit și nu voi mai accepta astfel de forme.

Abia când se va forma o majoritate voi chema partidele la consultări”, a spus președintele Iohannis.

„A doua temă – școlile și vaccinarea. Se încheie vacanța școlară. La finalul săptămânii vacanța nu va fi prleungită și, de luni, unde condițiile sanitare o permiet, elevii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță. Va fi introdusă o nouă condiție pentu prezența fizică – gradul de vaccinare a personalului școlii.

Vaccinarea e singura șansă pentru a depăși pandemia. În vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei. Pandemia nu s-a încheiat, însă noi avem soluția: ea se numește vaccinare”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.