Rareș Bogdan dă replica liderilor PSD: Viitorul premier va fi de la PNL!

0

Liderul PNL Rareş Bogdan, spune în prezent un nou guvern de dreapta nu ar avea voturile necesare pentru a trece în Parlament, iar negocierile cu PSD se fac în „interesul României”.

Rareş Bogdan a declarat joi că liberalii nu vor renunţa sub nicio formă la funcţia de premier, însă în rest va sta de vorbă cu social-democraţii, deoarece majorităţile parlamentare ţin cont strict de aritmetică. Liderul PNL a ţinut să precizeze totuşi că prima opţiune a PNL rămâne o refacere a coaliţiei de guvernare cu USR.

Întrebat ce concesii e dispus să facă PNL la negocierea cu PSD şi dacă ar putea primi social-democraţii jumătate din ministere sau chiar mai mult, dacă intră la guvernare cele două partide, Rareş Bogdan a răspuns că „interesul României este de a avea un Guvern extrem de rapid”.

„Ştiţi bine părerea mea despre PSD. În acelaşi timp, sunt extrem de conştient că interesul României este de a avea un Guvern extrem de rapid.

Azi PNL are 115 parlamentari. Restul parlamentarilor până la 234 sunt în grupul domnului Orban. 115 parlamentari avem noi , 80 de parlamentari are USR, 30 de parlamentari are UDMR şi , pentru a constitui o majoritate, mai avem nevoie de neafiliaţi care sunt 5 şi de o parte din grupul minorităţilor naţionale care sunt 18. Mai avem nevoie de minim 9 voturi pentru a trece un Guvern al Dreptei”, a explicat liderul PNL Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a vorbit şi despre întâlnirea de la Palatul Parlamentului cu Dacian Cioloş şi echipa de la USR, despre care a spus că „a fost o întâlnire extrem de bună care a lăsat speranţa că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliţie”.

„Nu am vorbit despre persoane, nu am vorbit despre prim-ministru, nu am vorbit despre portofolii. Am vorbit despre ce nu a funcţionat şi despre obiecte, ce livrăm populaţiei.

Sunt mai puţin importante persoanele, fie că se numesc Drulă, Cîţu sau Bogdan – întrebarea peste trei ani va fi ce am făcut în această perioadă. Am reuşit să facem reforme?

Cum am implementat PNRR care e un adevărat plan Marshall? Cum am dezvoltat PNL pentru a dezvolta comunităţile locale? Am vorbit despre ce nu a funcţionat şi despre obiective.”, a mai spus Rareş Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.