Europarlamentarul Maria Grapini cere explicatii Comisiei Europene: Incalcarea dreptului la libera exprimare a specialistilor, jurnalistilor si cetatenilor, in contextul pandemiei, este inadmisibila!

0
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru in grupul S&D, a anuntat, la Antena 3, ca a trimis o scrisoare Comisiei Europene privind incalcarea dreptului la libera exprimare, in contextul pandemiei, a specialistilor, a mass-media, dar si a cetatenilor.

„Mi se pare ca se ajunge prea departe in contextul in care am primit din tara informatia ca mai multe posturi de televiziune si mai multi moderatori au fost amendati pentru punctele de vedere adoptate si prezentate in emisiunile lor. Ma tem ca deja intram intr-o zona unica, atipica, diferita de cea a statelor membre UE, unde, in niciun stat, nu se intampla ca dezbaterea si pozitia cetateanului, inclusiv a unor jurnalisti, in contextul pandemiei, in limita informatiilor detinute, sa fie cenzurata si sanctionata”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a adaugat ca miercuri, in cadrul sedintei de plenara a PE, va cere atat Comisiei Europene, cat si Parlamentului European, o analiza clara privind modul in care, in perioada de dupa emiterea certificatului verde, s-a ajuns la acest tip de efecte nocive.

De asemenea, Maria Grapini a cerut oficialilor romani un raspuns transant in privinta numarului real al romanilor aflati in diaspora.

„Am in fata o actualizare a datelor privind vaccinarea. In Romania, s-au vaccinat, pana pe 9 noiembrie, 7.347.184 de persoanae. Vreau sa stiu si eu cate persoane sunt, in realitate, in diaspora, pentru ca eu, una, m-am saturat sa tot aud ca suntem „prostii Europei” la capitolul vaccinare si ca ne-am vaccinat doar putin peste 30%”, a precizat europarlamentarul umanist.

Nu in ultimul rand, eurodeputatul Grapini a reamintit faptul ca pe prima pagina a Comisiei Europene scrie foarte clar ca vaccinarea nu este o conditie prealabila pentru a putea calatori intre statele membre si nicidecum nu este, a adaugat Grapini, o conditie prealabila pentru a merge la locul de munca.

„Sa fie clar: toata campania dusa de guvernanti in perioada pandemiei, inclusiv in privinta vaccinarii, a inoculat frica cetatenilor. Nu toata lumea vremea sa se vaccineze, nu toata lumea poate sa se vacineze si, in aceste conditii, am cerut Comisiei Europene lista privind bolile cronice care interzic vacinarea. Este un haos total in privinta gestionarii pandemiei, in cifre, in comunicare. Inclusiv Regulamentul prevede, la alineatul 36, ca acesta nu trebuie sa fie folosit de statele membre ca o obligatie la vacinare. Decizia trebuie luata de parlamentele nationale”, a mai spus Maria Grapini, care a mai opinat ca nu este de acord cu plata testelor anti-Covid de catre angajatori, in aceasta situatie acestea trebuind sa se deduca din contributia la sanatate.

„Gestionarea crizei sanitare a fost, de la început, greșită. Lipsa de medicamente și lipsa testării în masă au dus la îmbolnăviri și decese care puteau fi evitate!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.